Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 350 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Üzerine;

  • Domates
  • Biber

    Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur. Bir parmak kalınlığında yuvarlak veya uzun uzun kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızgın yağda kızartılır.
  • Soğan ve sarımsak sıvı yağ ile kavrulur. Kıyma ekleyip güzelce kavrulur. Salça ekleyip kavurmaya devam edilir.
  • Küçük küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesleri kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • En son maydanoz ekleyip karıştırılır. Kızartılan patlıcanların yarısı tepsiye dizilir. Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır. Tekrar patlıcan tekrar kıymalı harç yayılır.
  • Salçayı sıcak suda çözerek biraz tuz ilave edilir. Tepsinin üzerine gezdirilir. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizilir. Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirilir. 

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi

 

Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek yemek tereyağı
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu

Üzeri için

  • Kızartılmış ekmek

    Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup ocağa alın.
  • Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin bir miktar kavurun.
  • Üzerine un ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.
  • Bir miktar kavurup tuz karabiber sularını ilave edin pişmeye bırakın.
  • Pişen çorbayı blenderdan iyice geçirin bir iki taşım daha kaynatın.
  • Servis kasesine alın kızarmış ekmek ile servis edin 

Köfteli Nohutlu Erişte Tarifi

 

Köfteli Nohutlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Ayrıca;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3,5-4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

    Köfteli Nohutlu Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için soğanı rendeleyip suyunu sıkın kıymaya ilave edin.
  • Diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı ekleyin.
  • Köfteleri ilave edip hafif kızartın salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sıcak suyunu ekleyin kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin.
  • Hafif yumuşayınca, nohutları ekleyin. Baharatlarını ve nar ekşisini ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın. Suyu az gelirse, biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Kağıt Kalem Hazırsa Ispanaklı Börek Tarifi

 

Kağıt Kalem Hazırsa Ispanaklı Börek Tarifi Veriyorummm İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım şişe soda
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Kağıt Kalem Hazırsa Ispanaklı Börek Tarifi Veriyorummm Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanağımızı temizce yıkıyoruz sonra ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğruyoruz diğer bir taraftan soğanımızı ve yeşil biberimizi doğrayıp tenceremizde 3 yemek kaşığı yağ ile kavuruyoruz.
  • Kavurma işlemi devam ederken tuzumuzu pul biberimizi salçamızı ve karabiberimizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ispanaklarımızı bu şekilde 5 dakika boyunca kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.
  • Şimdi bir büyük yufkayı 4 eşit parçaya bölelim böldüğümüz üçgen parçalar dan birini alıp üzerine sıvı yağ un soda ve tuzdan yaptığımız karışımı iyice boca edelim.
  • Bu işlemden sonra ise kavurmuş olduğumuz ıspanağımızı yufkamıza serelim ve uzun uçlardan rulo yapıp gül şekli verelim, yağlı kağıt koyduğumuz tepsimizin ortasına gül şekli verdiğimiz böreği yerleştirelim.
  • Diğer parçalara da yine aynı şekilde hazırladığımız karışımdan sürüp ıspanaklı harcımızı koyup, yine uzun uçlardan rulo yapıp gül şekli verdiğimiz böreğin etrafından döndürelim bu şekilde bir tepsiyi tamamlayalım.
  • Benim tepsime göre 3 adet yufka yani toplamda 12 parça yeterli geldi bunu göz kararı sizde ayarlayabilirsiniz.
  • Şekil verdiğimiz böreğimizin üzerine yumurta sarımızı sürüp 200 derece fırında 15 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy sağan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar eşkisi
  • 3 yemek kaşığı su
  • Tuz

    Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanları soyup dört parçaya keselim.
  • Soğanların katmanlarını tek tek ayıralım.
  • Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
  • Şekeri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Rengi dönen soğanlara 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyerek tavanın ağzını kapatalım, 2-3 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Daha sonra pişirdiğimiz soğanları kaseyeye alalım, üzerine baharatları ve nar ekşinini ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurdu sunum tabağına alalım orta kısmına yerleştirelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpelim. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. 

Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi

 

Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Topalak yemeği için öncelikle uygun bir kabağa kıyma, ince bulgur, kuru soğan, yumurta, un, tuz, pul biber ve karabiberi alalım.  Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar elimizle yoğuralım.
  • Harcımız toparlandıktan sonra mümkünse bir 10 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra elimize küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
  • Bir fırın tepsisine 1-2 yemek kaşığı kadar un serpelim.
  • Hazırladığımız köfteleri un serptiğimiz fırın tepsisinin içerisine bırakalım.
  • Tüm köfteleri şekillendirdikten sonra tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayalım.  Bu şekilde yaptığımızda köfteler birbirine yapışmayacak ayrıca yemeğin suyu daha kıvamlı olacaktır.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ, biber salçası ve domates salçasını alalım. 1 dakika boyunca karıştırarak salçaları kavuralım.
  • Ardından kuru nane, pul biber, tuz, haşlanmış nohutu ilave edelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Yemeğimiz kaynamaya başladığında köftelerimizi tencereye ilave edelim.
  • Tüm köftelerimizi tencereye yavaş yavaş ilave edelim ve yemeğimizi bu şekilde pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika yemeğimizi kaynatalım.
  • Ocağı kapattıktan sonra birkaç dakika dinlendirdiğimiz Konya usulü topalak yemeğimiz servise hazır.

Enginar Çorbası Tarifi

 

Enginar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet enginar çanağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiye için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alalım hafiften pembeleştirelim.
  • Enginarların dördünü küp küp doğrayalım pembeleşen soğanın üzerine ekleyelim bir kaç dk kavuralım .
  • 5-6 bardak sıcak su ilave edelim orta ateşte kaynatmaya başlayalım.
  • Yarım demet dereotunu ve sarımsağıda doğrayıp tencereye ekleyelim. Gerektiğinde sıcak su ilave edelim.
  • Enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpalım haşlanan enginarın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye karıştıralım. Tencereye terbiyemizi yavaş yavaş döküp karıştıralım.
  • Daha sonra çorbamızı blenderdan geçirelim.
  • Kalan bir enginarı zar büyüklüğünde doğrayalım. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızartalım çorbanın üzerine kıtır olarak kullanacağız.
  • Hazır olan çorbamızı servis tabağına alalım üzerine enginar kıtırı ve tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber ekleyelim. 

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...