Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 2 adet kırmızı elma
  • 2 adet kivi

    Çift Hazneli Airfryer'da Meyve Nasıl Kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle meyveleri ince ince dilimleyelim.
  • Portakal, kivi gibi sulu meyvelerin fazla suyunu kağıt havlu yardımı ile alalım.
  • Ardından ana hazneye portakal dilimlerini yerleştirelim.
  • Elma dilimlerini de çöp şişlere dizerek airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim.
  • Tüm meyveleri 100 °C’de 60 dakika kurutalım.
  • Diğer meyveleri de aynı şekilde hazneye alarak kurutalım. Meyveden meyveye değişiklik olabileceği için kurutma aşamasında kontrollü olmalısınız.
  • Çıtır çıtır meyve kurularımız hazır. 

Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi

 

Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kakaolu harcı için;

  • 2 yemek kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

    Hazırıyla Birebir Starbucks Mozaik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağı ve şekeri derince kaba alarak mikserin yüksek devrinde çırpalım. Teker teker yumurta ekleyip çırpalım en az tüm yumurtaları ekledikten son 5 dakika çırpalım.
  • Sütüde ekleyerek çırpalım vanilya un kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım. Harcın yarısını bir kaba alarak kakao ve sütü ilave ederek çırpalım. Baton ya da normal kek kalıbını bolca terayağlayalım.
  • İlk kakaosuz olan harcımızı sonra kakaolu olan harcımızı sırasıyla kalıbımıza dökelim. S şeklinde kürdan yardımıyla üzerine çizerek 180 derecede 55 dakika içini çekene kadar pişirelim. 

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı )

Aralarına sürmek için:

  • 7-8 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üstüne sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker, ılık süt ve suyu mayayı karıştırarak beş dakika bekletelim.
  • Diğer malzemelerini de ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım (unu kontrollü ekleyin) yumuşamış margarin, sıvı yağ ve haşhaşlı iyice karıştıralım.
  • Hamurumuz mayalanınca 10 eşit beze yapalım. Her bezeyi oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve haşhaşlı karışımı sürelim.
  • Haşhaş sürdüğümüz bezenin üzerine açtığımız diğer bezeyi koyalım ve yine haşhaş sürelim. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edelim.
  • En üste koyduğumuz bezeye haşhaş sürmeden elinizle biraz bastıralım ve oklavayla inceltelim. Açtığımız hamuru enine şeritler halinde keselim.
  • Kestiğimiz her şeridi ikiye katlayıp iki ucundan çevirerek yuvarlak şekilde dolayalım. Tepsiye dizip tepsi mayası için bir miktar bekleyelim.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fanlı ayarda pişirelim.

Şeftalili Turta Tarifi

 

Şeftalili Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram katı yağ
  • 1 adet  yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (klasik su bardağı 200 ml 3 su bardağı da un alabilir ,yağın cinsine ,yumurtanın büyüklüğüne göre değişir )

Şeftali dolgusu için;

  • 3-4 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

    Şeftalili Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeftali dolgusunu hazırlayın soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küp şeklinde doğrayın.
  • Şeftatileri genişçe bir tavaya aktarın, üzerine şeker gezdirin. Ocakta pişmeye bırakın.
  • Şeftaliler suyunu çektiğinde bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin karıştırın eriyen nişastalı suyunu şeftalilerin üzerine gezdirin.
  • Vanilya ilave edin karıştırın. Koyulaşan şeftalileri ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Hamur için; oda sıcaklığında katı yağı, yumurta, şekeri derin bir kaba alın karıştırın. Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu ilave edin Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın sürece sarın buzluğa atın.
  • Kalan hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru borcam ya da kalıbınıza elinizle bastırarak yayın çatalla delikler açın.
  • Ortasına şeftali dolgusu ekleyin.
  • Üzerine buzlukta beklemiş hamuru elinizle parçalayarak gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Her fırına göre süre değişebilir.
  • Kızardığında fırından çıkarın soğuyunca ister pudra şekeri serpin ister meyve sosları ya da dondurmayla servis edin 

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı kapya biber
  • Yarım domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez)

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Sarımsak Soslu Mantar Tarifi

 

Sarımsak Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı
  • 3 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Sarımsaklı sos için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak

    Sarımsak Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları sapının yarısından kesip güzel yıkayalım ,tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmiş olan mantara tereyağ, sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanı ince doğranmış maydanozu ilave edip 5 dakika kadar kavuralım .
  • Diğer tarafta sosu için gerekli malzemeleri karıştıralım .
  • Servis tabağına boşaltalım ve birazcık soğutmuş olduğumuz mantarı yoğurdun üzerine koyalım afiyet olsun.

Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet patlıcan
  • 300 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kaşar peyniri

    Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyup acı suyunu aldıktan sonra uzunlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz, daha sonra fırın tepsisine dizerek sıvı yağ tuzu karıştırıp üzerlerine fırça yardımıyla sürüyoruz .
  • Fırında 180 °kızartıyoruz.
  • İç harçı için tavukları küp küp doğruyoruz, tavada suyunu çektiriyoruz .
  • Daha sonra soğanları ,biberleri ,sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz .
  • Domatesleri, salçayı, tuz ,baharatları da ekleyerek pişiriyoruz .
  • Kızaran patlıcanlara tavuklu harçtan koyuyoruz.
  • Tüm patlıcanları doldurmuyoruz.
  • Kapak olarak sayarak boş bırakıyoruz .
  • Beşamal sosu tereyağ, un kavrulur, süt ekliyoruz ,katılaşınca karabiber ,tuz eklenerek ocaktan alıyoruz .
  • Patlıcanların üzerine gezdirilir ,rendelenen kaşar peyniride en üst kata gezdirerek 180 ° kaşarlar eriyene kadar pişirilir .(ben kenarlara bir iki patates dizip aynı şekilde yapmıştım oğlum için patates patlıcan karışıkta yapılabilir afiyet olsun 

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...