Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • ️1 adet domates
  • 1 parça tavuk göğsü
  • ️1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Patlıcan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup silindir şeklinde yuvarlaklar halinde kesiyoruz daha sonra tuzlu suda bekletip kararmalarını önlemiş oluyoruz.
  • Biraz sıvı yağ aldığımız tavamızda önlü arkalı bir şekilde kızartıyoruz.
  • Patlıcanlarımız bir köşede beklerken bir kasenin içerisine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünün içine soğanımızı biberimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı da ekleyip baharat olarak yukarıda belirtilen ölçülerde ekliyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp harcımızı kaynamaya bırakıyoruz.
  • Şimdi geniş bir borcamla kullanabilirsiniz benim gibi küçük bir güveç kasesi kullanabilirsiniz önce patlıcan sonra arasına harç patlıcan olmak üzere arka arkaya diziyoruz.
  • Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Patlıcanlar zaten kızardığı için problem olmayacaktır 🍽️bizim amacımız lezzetini arttırmak.
  • İşte bu kadar basit siz de karnıyarıktan hallice olan bu tarifi yapıp sofralarınıza fark yaratabilirsiniz.

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak bulgur
  • 1 kase haşlanmış mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tel şehriye
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 küp şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su ( bulgurun cinsine göre su miktarı değişiklik gösterebilir)

    Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğanı ay şekkinde doğrayı,p 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir kesme şeker ile kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
  • Tereyağında tel şehriyeyi renk alana kadar kavuruyoruz. Bulguru ilave ediyoruz.
  • Birkaç dakika kavurup, salçayı ilave edip, 1-2 çeviriyoruz haşlanmış mercimeği ekleyip, tavuk suyu ve sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Baharatları ilave edip tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine karamelize soğanı alıp, servis yapıyoruz.

Çanakta Haydari Tarifi

 

Çanakta Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Çanak için;

  • 2 adet yufka
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Çanakta Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı tezgahta 2 ye katlayalım.
  • Ardından görseldeki gibi keselim.
  • Tart kalıbı yağlayıp yufkaları dizelim.
  • Güzelce bastırıp sos malzemesini sürelim.
  • 180 derece fırında pişirelim.
  • Haydari malzemelerini karıştırıp sıkma torbasına alalım.
  • Yufkanın orta kısmına sıkıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.

Etli Sebzeli Güveç Tarifi

 

Etli Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 8-10 adet mantar
  • 2 adet soyulmuş domates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet defne yaprağı

    Etli Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde ilave edin defne yaprağını ekleyin.
  • Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz 

Mısırlı Yayla Çorbası Tarifi

 

Mısırlı Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Terbiyesi için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için ;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Mısırlı Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üç bardak suda haşlamaya alıyoruz.
  • Yoğurt yumurta ve unu bir kapta çırpıyoruz.
  • Pişen pirinçlerin suyundan iki kepçe alıp terbiyeyi ılıtıyoruz.
  • Haşlanan pirinçlere tavuk suyu ve mısırı ilave ediyoruz kaynayınca terbiyeyi ilave ediyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp kenara alıyoruz.
  • Bir soslukta tereyağını eritip kuru naneyi kavurup çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • (tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz ).

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 8 su bardağı pirinçi pişirmek için kaynar su
  • Tuz

Dosu için;

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurdu açmak için su

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı kuru nane

    Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle suyumuzu tencereye koyup ateşe alalım, kaynayınca yıkanmış pirinçimizi döküp, altını kısıp, biraz tuz ekleyip ,pişmeye bırakalım.
  • Pişen pirinçin içine haşlanmış nohutumuzu alalım birkaç kaynar gelince sosumuzu karıştırma kabına alıp çırpıp biraz çorbanın suyundan alıp sosa ekleyelim .
  • Karıştırıp yavaş yavaş tencereye eklerken sürekli karıştırmayı da ihmal etmeyelim.
  • Kaynayan çorbamıza eriştelerimizi de ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim ,kıvam alan çorbamıza sosunu ateşte yakıp çorbamıza ekleyelim .
  • Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz servise hazır.

Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi

 

Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 7-8 sap dereotu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Yoğurt

    Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların uç kısımlarını keselim bir çatal yardımı ile kabuklarını çizgili soyalım.
  • Kabaklarınız büyükse üç eşit parçaya küçükse iki eşit parçaya bölelim işlerini aparatla veya çay kaşığı ile boşaltalım.
  • Kabuklarını fırça yardımı ile yağlayalım.
  • Önceden ısıttığım 200 derecelik altüst ayar fırında kabakların rengi dönüşüp yumuşadığında fırından çıkartalım.
  • Dolma harcı için yukarıda yazdığım tüm malzemeleri bir araya getirerek karıştıralım yumuşayan kabaklarımızın içini doldurarak tencereye sıralayalım üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Ocağın üzerine alalım yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında kısık ateş alarak 1 saat pişirelim.
  • Süre sonunda sunum tabağına alarak üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdunu dökelim.
  • Kızdırdığımız kırmızı biberli yağ ile üzerine son dokunuşu yaparak yemeğimizi servise hazır 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...