Yemek tarifleri - Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı)

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1, 5 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 cam şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
Her yufka katına serpmek için;
  • 1’er tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, Çörek otu

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi Yapılışı

‼️Beklenen Tarif Geldi Canlarım. 👌
💓🌸Notunuzu almayı unutmayın. 😋😋
  1. İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp, hafif sıvı yağ döktüğümüz tavamıza alıyoruz. Diriliği kaybolduğunda rendelediğimiz havuçlarımızı da ilave edip güzelce soteliyoruz.
  2. Kıymamızı ekledikten sonra; suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu katıp güzelce karıştırarak harmanlıyoruz. Ilınması için bir kenarda biraz dinlendiriyoruz.
  3. Tepsimiz üzerine 1 kat yufkamızı ortaya doğru toplayıp yerleştiriyoruz. Bolca sosdan ilave edip, üzerine 1 tatlı kaşığı buğday nişastası serpiyoruz. 2. Ve 3. Kat yufkaları da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Harcımızın yarısını 3. Kat yufkanın üzerine ekleyip, 4. Kat yufkamızı seriyoruz. Sos-nişasta işlemini tekrarlayıp, 4. Katın üzerinede kalan harcı yayarak yerleştiriyoruz. Son 2 kat yufkayıda güzelce tepsiye aynı usulce koyup; Yandan artan yufkaları tepsinin en altına doğru sıkıştırıyoruz.
  5. Böreğimizi dilimleyip, kalan sosu üzerine döküp, 2 adet yumurtanın sarısı da sürüldükten sonra çörek otu Ve susam serperek, önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika, 180 derecede pişiriyoruz.
👌Nefis tepsi böreğimiz hazır. Afiyet olsun

Yemek tarifleri - Fırında Kaşarlı Tavuklu Mantar

Fırında Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 kaşık biber salçası
  • Azıcık tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağından fazla da sıvı yağ 200 gr taze kaşar

Fırında Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce malzemelerimizi güzelce yıkayıp süzülmesini bekliyoruz.
  2. Daha sonra göğüslerimizi küçük küçük küp küp halinde doğrayıp bekliyoruz.
  3. Daha sonra mantarları mızı ince ince doğrayıp bekletiyoruz.
  4. Penceremizden içine önce soğanlarımızı daha sonra biberlerimizi ekleyip azıcık rengi değişince salçamızı da atıp karıştırıyoruz.
  5. İlk tavuğumuzu sonra mantarımızı tencereye ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  6. Suyu çekilmeye başlayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip pişince borcama döküyoruz.
  7. Üzerine 200 gr kadar kaşar rendeliyoruz. Isıtılmış fırına atıp üzeri kızarınca çıkartıp servis ediyoruz.

Yemek tarifleri - Kivili İrmikli Sütlü Tatlı

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzerine :
  • 5 adet kivi
  • 1 paket kivili jöle
  • 2, 5 su bardağı kaynar su

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sütü, irmiği ve şekeri ekleyip karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  2. Koyulaşınca içine vanilya ve yağı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sudan geçirilmiş tart kalıbına dökelim .
  3. Sıcaklığı çıkınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.
  4. Ardından kalıbı servis tabağına ters çevirip dilimlenmiş kivi dilimlerini sıralayalım.
  5. Ayrı bir kapta kivili jöle sıcak suyu ekleyip karıştırın ve 5 dakika boyunca sürekli karıştırdıktan sonra meyvelerin üzerine dökelim.
  6. Bu şekilde de biraz buzdolabında bekletelim ardından dilimleyerek servis yapın.

Yemek tarifleri - Siyah Havuç Salatası (Enfes Lezzetiyle)

Siyah Havuç Salatası (Enfes Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy siyah havuç
Sosu için;
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Siyah Havuç Salatası (Enfes Lezzetiyle) Tarifi Yapılışı

Harika rengiyle ve enfes tadıyla lezzetli bir havuç salatası.
  1. Havuçların kabuğunu kazıyıp, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. Sos için bütün malzemeyi bir kase içinde karıştırın ve havuçlarla buluşturun.
  3. Salata tabağına alın ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. AFİYETLER OLSUN.

Yemek tarifleri - Patatesli Sulu Köfte

Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 gr dana kıyma
  • 2 dolu yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Pişirirken;
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet patates
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler dilerim.
  1. Köfte için bütün malzemeleri güzelce yoğuralım.
  2. Misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verelim.
  3. Tencereye küp doğranmış soğan ve yağı alıp kavuralım.
  4. Salçayı da ekleyip biraz kavurduktan sonra küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
  5. 1 dakika sonra sıcak suyu ilave edelim.
  6. Kaynar gelince köfteleri tencereye alalım ve kapağı hafif açık şekilde pişmeye bırakalım.
  7. Suyunu göz kararı ayarlayalım.
  8. Standart boyda bir çaydanlık sıcak su yeterli geldi. 25-30 dakika pişmesi yeterli.
  9. Köfteler piştiğinde servis için hazırdır.
Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Tavuklu Patates Sandal

Tavuklu Patates Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 adet tavuk göğüsü
  • 1 kavonoz garnitür
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su kekik, pulbiber, karabiber, köri
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Tavuklu Patates Sandal Tarifi Yapılışı

Öncelikle patatesleri soyup dik biçimde keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım biraz tuz serpip kızgın yağda kizartalim.
  1. Tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı şeklinde keselim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları hafif yağda rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Üzerine kestiğimiz tavukları ilave edelim.
  4. Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra garnitürü ekleyelim.
  5. 1- 2 dk çevirdikten sonra salça ve suyu ekleyip karıştıralım.
  6. Baharatları da ilave edip hafif ılımasi için bekletelim.
  7. Kızarmış patatesleri borcama dizelim ve içlerini  tavuklu harç ile dolduralım.
  8. Üzerlerine rendelenmiş kaşar ekleyip 180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin🤗

Yoğurtlu Turp Salatası - Yemek tarifleri



Yoğurtlu Turp Salatası Nasıl Yapılır?                                                          

Malzemeler
  • 2 adet turp
  • 2 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Öncelikle turp ve havucu soyarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
  2. Geniş bir kasede süzme yoğurt, normal yoğurt ve tuzu çırpalım.
  3. Rendelenmiş havuç ve turpları ekleyerek karıştıralım.
  4. Servis tabağına aldığımız salatamızı dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...