Fırında Türlü (Tavuklu)

Fırında Türlü (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet mantar
  • Zeytinyağ
Sosu İçin ;
  • 2 çay kaşığı salça
  • Su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Nane, karabiber, kekik, tuz

Fırında Türlü (Tavuklu) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri küp küp doğruyoruz. ( soğanı ince ve kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz)
  2. Doğradığımız tüm malzemeleri fırın tepsimize alıyoruz.
  3. Bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz sulandırıp tepsimize döküyoruz. Ben ek olarak tuz ve suyu zevkime göre ayarladım.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecede ki fırına atıyoruz ve patatesleri pişene kadar ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy sarmalık lahana
  • Zeytinyağı
İçi İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağına yakın sıcak su
  • 2-3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber, nane, pulbiber

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç de kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Suyunu da ilave edip pişmeye bırakalım. (iç harcı yine pişeceği için fazla su ilave etmiyoruz. ) pirinçler suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Lahanayı dikkatlice yapraklarına ayırıp yıkıyoruz.
  5. Tencerenin altına koymak için 2-3 adet kenara ayırıyoruz.
  6. Lahana yapraklarını kaynayan suya 2-3 dk batırıp çıkarıyoruz. Suda çok tutmamaya gayret edelim. Eğer lahanaları çok yumuşatırsak sararken parçalanabillir. Hafif diri kalması gerekiyor.
  7. Haşladığımız lahana yapraklarını sert kısımlarını keselim.
  8. Sarılacak büyüklükte kesip içine hazırladığımız harçtan koyup sarma sarar gibi saralım.
  9. Tencerenin dibine ayırdığımız lahana yapraklarını dizip kapatalım. Üzerine sardığımız lahanaları dizelim.
  10. En son üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim. Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
  11. Pişerken dağılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatıp pişmeye bırakalım.
  12. Suyunu çekip lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35- 40 dk pişirelim.
  13. Pişince dinlendirip arzuya göre yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun…

Yoğurtlu Marul Salatası

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 büyük marul yaprağı
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1 çay bardağı konserve Mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • Kırmızıbiber, tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç ceviz

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Marul ve dereotu ince kıyılır, tavuk ve mısırda ilave edilir.
  2. Mayonez sarımsak tuz ve yoğurt çırpılır ve karışıma dökülüp karıştırılır.
  3. Sıvıyağ kırmızı biber ile biraz yakılır, içine iri doğranan ceviz ilave edilir.
  4. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak salatanın üzerine gezdirilir.

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3-4 bardak su(3 bardak ekleyin yoğunluğuna göre piştikten sonra ekleme yaparsınız
  • 1 bardak süt veya yarım pakete yakın krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkadığımız mantarlarımızı minik minik doğrayalım .
  2. Sarımsağı da rendeleyip tereyağında bir güzel kavuralım.
  3. Sonrasında ununu ekleyip azıcıkta unla kavuralım.
  4. Suyunu, süt veya kremasını tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-10 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Kapatmaya yakın minik minik doğradığımız dereotunu da ilave edip.
Sıcak sıcak afiyetle yiyelim 👌

Beşamel Soslu Fırında Makarna

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr boru makarna (yarım paket )
  • 250 gr kıyma et
  • 2 sivri biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 orta boy domates
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos :
  • 100 gr margarin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 50 gr kaşar yada mozarella peyniri
  • Tuz, karabiber

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

Makarnayı haşlayın ve süzün. Beşamel sosu için margarini bir tavaya koyun eridikten sonra unu azıcık kavurun ve sütü ekleyin ,biraz kıvam alınca altını kapatın. Tuz, az karabiber ekleyin ve bir bardak ayırın. kalan sosa kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. sosu makarnaya ekleyip karıştırın.
Kıymalı sosu için :kıymayı tavaya koyun üzerine ince doğranmış kuru soğan, sivribiber ve sarımsağı da ekleyip kavurun iyice kavurduktan sonra salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyin az daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatın.
Orta boy borcamda makarnanın yarısını dizelim ,üzerine kıymalı sosu ekleyin, kalan makarnayı da ekleyip bir bardak kalan beşamel sostan üzerine ekleyin. Üzerine 100 gr kaşarda rendelikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ve afiyet olsun. 🤗

Pırasa Kavurma

Pırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber
Üzeri için;
  • Yoğurt ,sarımsak
  • Tuz tereyağ ve pulbiber

Pırasa Kavurma Tarifi Yapılışı

❤Hayırlı günler sizlere güzel bir tarif daha bu lezzetli tarifi denemeyin kalmasın derim ,tadı sarımsaklı yoğurtla birlikte muhteşem bir lezzet geçelim yapımına;
  1. İlk önce pırasaları doğrayalım ,yıkayalım .
  2. Daha sonra bir tencereye soğanları doğrayalım.
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuralım ,daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra karabiberini tuzunu suyunu koyalım.
  4. Normal ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Arada bir karıştıralım pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak döküp en üstüne tereyağını kızdırın, içine pul biberini atıp servis tabağına en üstüne gezdirin .
Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋😊

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

Kıymalı Patates YemeÄŸi Tarifi fotografı ile ilgili görsel sonucuKıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 150 gr kıyma
  • 2 adet domates ya da 5 çorba kaşığı yazdan hazırlanmış doğranmış konserve domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıcak su
  • Tuz

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler kabukları soyulup kuşbaşı doğranır.
  2. Tencere sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanlar alınarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Domates ve salça eklenir 3 dk daha kısık ateşte kavrulur.
  4. İnce doğranmış biber eklenip 2 dk daha kavrulup kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  5. Patatesler eklenir.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenir.
  7. Kapağı kapatılıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...