Limonlu İrmik Tatlısı

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı
  • 100 gr margarin
  • 2 paket burçak bisküvi
İrmikli kısm
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı katı yağ
Limon sosu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • 1 portakal suyu (Renk vermesi için)
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal (Renk için)

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin.
  2. Eritilmiş yağ ile karıştırıp kalıbın tabanına yayın. Bastırarak sıkıştırın. Buzdolabına kaldırın.
  3. Vanilya ve yağ dışında bütün malzeme tencereye alınarak karıştırılarak pişirilir.
  4. Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha karıştırarak koyulaşana dek pişirin. İrmiğin iyice şişmesi gerekiyor.
  5. Yağı ve vanilyayı da ekleyip bisküvi tabanının üzerine dökün.
  6. Sos için bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
  7. Soğumuş olan tatlının üzerine yayın. 4-5 saat buzdolabında bekletip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Pratik Fincan Tatlısı

Pratik Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata yada 7 dilim fındıklı kuvartur çikolata
Üzeri için :
  • Çikolata sosu

Pratik Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebinin tüm malzemeleri (tereyağı vanilya ve çikolata hariç) derin bir tencereye alınır.
  2. Kaynayana kadar puding misali pişirilir.
  3. Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
  4. 8 tane ıslatılmış yada streç filmle kaplanmış türk kahvesi fincanının 2/3 üne kadar beyaz olan muhallebiden koyulur.
  5. Kalan muhallebiye fındıklı çikolata yada damla çikolata eklenip, çikolatalar yedirilir.
  6. Fincanın boş kalan 1/3 lük kısmına çikolatalı muhallebi konulur.
  7. Dolapta 2 saat dinlenince servis edilir ister fincanda sunumlayın ister servis tabağında servis edin 

Sütlaç

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 şu bardağı toz şeker
  • 1 şu bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • Toz tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış pirinçleri bir litre suyla ve tuzla bi güzel haşlıyoruz.
  2. Piştiğinden emin olduktan sonra sütü ve şekeri ilave edelim.
  3. Kaynama başladıktan sonra unu ve nişasta bir çay bardağı suyla ve sütle açıp ekleyelim.
  4. Kıvam alınca ocaktan alıp servis kaselerine koyalım ben bi kaç tanede fırınladım.
  5. Üzerini toz tarçın ile veya kırılmış fındık badem ceviz ile süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Erişte

Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım paket erişte (2 su bardağı kadar)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates/biber salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği derin bir tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın (dağılmasın).
  2. Mercimeği süzüp bir kenarda bekletin.
  3. Erişteyi kaynayan suya atıp 6-7 dakika kadar haşlayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
  4. Tavaya zeytinyağını koyun üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  5. Ardından küçük küpler halinde doğranmış biberleri ilave edin ve karıştırın.
  6. Salçayı ekleyin birkaç dakika kavurun.
  7. Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri ilave edin.
  8. Domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  9. En son erişte ve mercimeği ilave edin.
  10. Tuzunu katıp 1-2 dakika hepsini birlikte karıştırın ve ocaktan alın.
    . AFİYET OLSUN.

Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gr karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
  2. Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  3. Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
  4. İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
  5.  Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
  6. Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
  7. Domatesleri dizin.
  8. Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
  9. Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
  10.  Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
  11. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
    . . . . AFİYET OLSUN. . .

Pratik Mantar Sote

Pratik Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet küçük boy kültür mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil acı sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Pratik Mantar Sote  Tarifi Yapılışı

İlk önce mantarları yıkamadığımın altını çizmek isterim görselin birinci püf noktası bu, mantar suyla temas edince özelliğini yitiriyor, kendini salıyor
ikincisi ise sapını koparmadan kullanmak ( diriliğini kaybetmiyor)
  1. Mantarları saplarını koparmadan güzelce soyup limonla ovun, bir tavada tereyağını eritip içine mantarları ekleyin, 1 dakika sürekli tavayı sallayarak mühürleyin, ağzını kapatın.
  2. 5 dakika kısık ateşte pişirin mantar biraz sulanmış olacak bu şekildeyken halka halka doğradığımız yeşil ve kırmızı kapya biberleri tavamıza ekleyelim.
  3. 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ve tuzunu ilave edip ağzı açık bi şekilde sık sık karıştırarak sebzelerle mantarı pişirelim, yavaşça mantarın suyunun çekildiğini göreceksiniz.
  4. Suyu çekilince 3 dakika daha karıştırarak kavurun, mantarlar kızarmaya duracak bu aşamada altını kapatıp 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar serpiştirin yemeğimiz hazır.
Diyet yapanlar, ev yapımı yoğurda pul biber ekip 1 dilim tam buğday ekmeğiyle tüketebilir tatmin edici bi öğün oluyo
Deneyen herkese afiyet olsun

Köfteli İslim Kebabı

Malzemeler
  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 2 adet dolmabiber
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köftesi için;
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Hazırlanışı
  1. Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
  2. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
  3. Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin.
  4. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
  5. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
  6. 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
  7. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.
  8. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
  9. Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
  10. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.
  11. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...