Kebap Çatlatan Yufkalı Rulo Köfte (Mantı Tadında,) Tarifi

Kebap Çatlatan Yufkalı Rulo Köfte (Mantı Tadında,) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
yufkaları ıslatmak için;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı domates salçası
  • yarım su bardağı su

Kebap Çatlatan Yufkalı Rulo Köfte (Mantı Tadında,) Tarifi Yapılışı

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6 -7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
Üzeri için;
  • Sıvı yağ, nane, pul biber

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye 5 su bardağı kaynamış suyu ve yıkadığımız pirinci koyuyoruz.
  2. Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
  3. Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta çırpıyoruz daha sonra
  4. 1 su bardağı ılık suyu ekleyip karıştıralım.
  5. 2 bardak daha sıcak su ekleyip terbiyeyi açalım karıştıralım. Toplamda 8 subardağı su kullanıyoruz çorbamıza.
  6. Açtığımız terbiyeyi yumuşamaya başlamış olan pirinçlere yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
  7. Kaynayınca nohutu ekleyerek 5- 10 dakika daha orta ateşte kaynatıp ocaktan alalım.
  8. Tuzunuda ilave edelim. Tuzunu en son eklememizin sebebi çorbanın kesilmesini önlemek üzeri için yağ, nane ve pul biber kızartıp üzerine gezdirelim. Tarifimiz hazır. Afiyet olsun.

Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Sos İçin ;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 domates rendesi
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1-2 tutam maydanoz
  • Arzuya göre serviste sarımsaklı yoğurt

    Fellah Köfte Tarifi Yapılışı

Tam domates vaktiyken, mis kokulu fellah köfteye ne dersiniz☺️(6 kişilik)
  1. İnce bulgur bir su bardağı kadar kaynar su ile ıslatılır ve yirmi dk kadar dinlendirilir.
  2. Daha sonrasında ise köfte malzemeleri eklenir ve güzelce yoğurulur.
  3. Şekil almaya başlayınca nohuttan biraz büyük parçalar alınır yuvarlanıp ve parmak ile bastırılarak şekil verilir.
  4. Bir tencerede su kaynatılır ve üzerine tuz atılarak köfteler haşlanır, servis tabağına alınır.
  5. Bir tavaya önce sıvı yağ ile salça alınarak kavrulur, domatesler eklenir suyunu çektikten sonra sarımsaklar ve arzuya göre baharat ve kıyılmış maydanozlar eklenerek altı kapatılır ve köftelerin üzerine alınır.
    Servis esnasında sarımsaklı yoğurt harika oluyor.
    Afiyet olsun.

Patatesli Yufka Böreği Tarifi

Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç Harcı ;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
Üzeri İçin ;
  • Yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesleri haşlayalım ve ezelim sonra soğanları doğrayıp kavuralım.
  2. Salçayı ve baharatları katalım ezdiğimiz patateslere döküp karıştıralım iç harcımız hazır.
  3. Şimdi sosu hazırlayalım sütü ve yağı bir kaba alıp iyice karıştıralım.
  4. Dikdörtgen borcamı yağlayalım en alta tüm yufkayı serelim fazlalıklar dışarıda kalacak üzerine sosdan gezdirelim .
  5. İkinci katta diğer yufkanın yarısını keserek yerleştirelim tekrar sos dökelim üçüncü katta da aynı işlemi yapıp patatesleri eşit miktarda yayalım.
  6. Kalan yufkaları elimizle keserek birer kat olacak şekilde aralarına sos dökerek bitene kadar devam edelim.
  7. En sonunda en alttaki yufkanın kenarlarda kalan fazlalıkları üzerine kapatalım.
  8. Kalan sosa bir yumurta kırıp çırpalım sosun hepsini üzerine dökelim dilimleyelim.
  9. Susam ve çörek otuyla süsleyip önceden ısıttığımız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi

Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet iri patlıcan
İçi İçin ;
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Sosu İçin ;
  • 1 çay kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları közleyelim. Patlıcanlar közlenirken sos için gerekli olan bütün malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
  2. Daha sonra sırasıyla sıvı yağ koyduğumuz tencereye soğanımızı, biber ve sarımsaklarımızı koyup kavuralım.
  3. Kavrulan sebzelerin üzerine kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Bütün sebzeler kavrulunca bir çay kaşığı salça ve tuzu ilave edip karıştıralım ve altını kapatalım.
  5. Daha sonra közlenen patlıcanları tüm olarak soyup fırın kabına dizelim.
  6. Ortalarını bıçak yardımıyla açıp hazırladığımız içi dolduralım.
  7. Bir çay kaşığı salçayı yarım çay bardağı sıcak suda eritip yemeğimizin üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
    Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 

Blendarda Pratik Çiğ Köftem Tarifi

Blendarda Pratik Çiğ Köftem Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı esmer önce bulgur
  • 2 çay bardağı kaynar su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber (acı sevmeyenler Yarım kaşık azaltabilir)
  • 2 yemek kaşığı siyah pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan

Blendarda Pratik Çiğ Köftem Tarifi Yapılışı

👒Bismillahirrahmanirrahim👒
Evet güzel arkadaşlarım çok güzel bir tarifle sizlerle tekrar buradayım. Yapınca tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Çok lezzetli dışarı da ki köfteleri aratmayan harika bir tarif. Şimdi gelelim o güzel tarifimize.
  1. Öncelikle esmer bulgurumuzun içine şifa suyumuz bırakılır. Şişmesi beklenir.
  2. Sonra bütün malzemeleri önce bir kap da karıştırın.
  3. Sonra miksere boşaltalım.
  4. Önce yavaş devirde sonra da yüksek devirde çalıştıralım.
  5. Yaklaşık 5 dakika kadar mikserden geçirelim ve😁Harika çiğ köftemiz hazır.
    Denemeyen kalmasın. Fotolarınızı bekliyorum canlar. Hayırlı akşamlar. 😊😊

Dağılan Kurabiye Tarifi

Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru ikiye bölün.
  2. Böldüğünüz hamurun yarısına kakao katıp yoğurun.
  3. Hamura dilediğiniz şekli verip yağlı tepsiye dizip 175 derecelik fırında pişirin.
  4. Üzeri hafif pembeleşip kokusu çıkmaya başlayınca fırından çıkarın soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz.
  5. Fırın ısısı sizin kurabiye ayar ısınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Benim verdiğim şekli sorarsanız streç filmi uzunca seriyoruz üzerine beyaz hamuru dikdörtgen şeklinde genişletip açıyoruz.
  6. Aynı şekilde kakaolu hamuru da açıyoruz. Sonra iki hamuru üst üste getirin.
  7. Altındaki streç filimle beraber hamuru yuvarlayın. ( streç filmi içine kıvırmıyoruz sadece hamuru kıvırıyoruz.
  8. İç içe yuvarlanmış hamuru streçle kapadıktan sonra buzlukta 20-25 dakika sertleşmesini bekliyoruz.
  9. Daha sonra dilimler halinde kesip yağlı tepsiye koyuyoruz ve pişiriyoruz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...