Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak pilav tenceresine sıvı yağımızı alalım.
  2. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ilave ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavurmaya başlayalım.
  3. Tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  4. Rendelediğimiz domates ya da domates sosunu, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirelim.
  5. Yıkadığımız bulguru da ekleyelim, karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
  6. Kavrulan bulgurumuza sıcak suyu ekleyelim ve karıştıralım. Elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu da kullanabilirsiniz.
  7. Tenceremizin kapağını kapatalım ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  9. Pilavımızı nazikçe karıştırdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Şehriye Çorbası Tarifi

Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tel salça
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 lt su
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı nane

Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede zeytinyağ ile salçayı kavuralım.
  2. Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynamış olan suyumuza şehriyelerimizi ekliyoruz ve onlar yumuşayana kadar kaynatıyoruz kısık ateşte.
  4. Üzeri içinde zeytinyağ ve naneyi kavuruyoruz ve çorbamız bitince üzerine döküp 1-2 dk daha kaynatıyoruz.


Afiyet olsun 🍵

Tarif Sorduran Çorba Tarifi

Tarif Sorduran Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tel yada arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
Not : isterseniz tavuk bulyonu da ekleyebilirsiniz çorba kaynarken
Terbiyesi için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
  • Sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Nane

Tarif Sorduran Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve sarımsak rendenin küçük yerinde rendelenip sıvı yağda hafif sotelenir.
  2. Daha sonra arpa yada tel şehriye ilave edilir 1-2 dakika kavrulur.Sıcak suda eklenip kaynamaya bırakılır.
  3. Çorba kaynarken terbiyesi hazırlanır.
  4. Terbiyesi için yoğurt, un, su ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz olacak şekilde çırpılır.
  5. Ocağın en küçük gözü en kısık duruma getirilir. Terbiye incecik olacak şekilde dökülür iyice karıştırdıktan sonra ocağın ayarını yükseltilip kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  6. Kaynatınca tuz atılıp 5 dakika kadar kaynatılır.
  7. Üzeri için.Sıvı yağ tereyağ eritilip nane eklenip sonra bunu çorbayla birleştirelim.Biz iki kişi olduğumuz için az yapıyorum isteyen tarifi iki katı yapabilir.
Afiyet olsun

Üçgen Börek Buzluk İçin İdeal Tarifi

Üçgen Börek Buzluk İçin İdeal Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • İç sıvı harcı için bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
İç harcı
  • İster patatesli
  • İster peynirli
  • İster kıymalı istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
  • Ben bu defa patatesli yaptım

Üçgen Börek Buzluk İçin İdeal Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı harcının hepsini ekleyip çırpıyoruz.
  2. İç harcını da hazırlıyoruzYufkaları ince uzun bir şekilde kesip sıvı harçtan fırçayla sürüyoruz.
  3. Üzerine iç malzememizi ekleyip muska şeklinde sarıyoruz.
  4. İç sıvı harç hem lezzet katıp hemde böreklerimizin puf puf kabarmasını sağlıyor ister fırında üzerine yumurta sarısı sürüp pişirebiliriz. İster kızgın yağda kızartabiliriz ben muskaları hazırlayıp yağlı kağıt sardığımız tepsiye bir birlerine değmiyecek şekilde donduruyorum bir birine değdiğinde yapışıyor ve ayırması zor oluyor aniden biri geldiğinde kurtarıcı alabiliyor.
    Şimdiden yapanların ellerine sağlık afiyet olsun 🤗

Ispanaklı Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tarifi

Ispanaklı Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 12 adet baklavalık yufka
İçi için
  • Yarım kilo ıspanak
  • 200 gr beyaz peynir
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Üstü için
  • Soda
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı Peynirli Çıtır Çıtır Börek  Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ıspanaklarımızı yıkayıp doğuruyoruz.
  2. Daha sonra soğanlarımızı kavuruyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip doğradığımız ıspanağın üstüne sıcak soğanı ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Son olarak peyniri ilave edip içimizi hazır ediyoruz.
  4. Daha sonra yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
  5. Yarım parçanın üstüne iki adet baklavalık yufka serip üst kısma ıspanağı seriyoruz iki kenarından katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
  6. 3 parmak eninde parça parça kesiyoruz.
  7. Üstü için soda, yoğurt ,yumurta ve sıvı yağı bor kapta karıştırıp bol miktarda böreklerin üstüne sürüyoruz 25 dakika sosu çekmesi için bekletip üstüne susam ve çörek otu serpiyoruz.
  8. 170 derece soğuk fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
    detaylı tarifi videomda izleyebilirsin

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çift milföy hamuru
Üzerine sürülmesi için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • Tuz, karabiber, kuru nane
Üzeri için
  • Bir kase su ile inceltilmiş yoğurt
  • 1 diş dövülmüş sarımsak

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantımızın iç harcını hazırlayalım.Haşlayıp soydüğümuz patatesleri ezelim üzerine dilediğiniz miktar tuz ve karabiber ekleyelim (Pul biber de ekleyebilirsiniz)
  2. Milföy hamurumuzu 8 parçaya bölelim.
  3. Aralarına patates harcımızı ekleyip bohça şeklinde kapatıp kare kare fırın kabımıza diziyoruz. Aynı işlemi hepsine uyguluyoruz.
  4. Üzerilerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Sonrasında tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdumuzu gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
    Hayatınız lezzet dolsun 👌

Lebeniye Çorbası (Köftesiz) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Köftesiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1. 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 5. 5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Lebeniye Çorbası (Köftesiz) Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirelim.
  2. Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4. 5 su bardağı suyu ilave edip kaynatalım, kaynayınca nohutları ekleyelim.
  3. Bir kasede yoğurt un limon suyunu karıştıralım.
  4. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kaseye alıp karıştıralım ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökelim.
  5. Tereyağını eritelim içine nane ve pul biberi de koyalım.
  6. Çorbanın içine koyalım ve güzelce karıştıralım.Servis kaselerine alalım.
AFİYET OLSUN 💜

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...