Brownie Kurabiye Tarifi

 

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    Brownie Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştıralım, ardından kanamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alarak çırpalım.
  • Daha sonra kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine alalım.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Ardından ılık şerbete daldıralım ve 2-3 saniye bekleterek servis tabağına alalım.
  • Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Lezzetli Lahana Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Lezzetli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet 1.700 gram sarmalık lahana

İç malzemesi;

  • 2 su bardağı pirinç/ 330gr.
  • 2 tepeli dolusu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 100ml
  • 1 büyük boy kurusoğan
  • 3-5 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Türk kahve fincanı kadar su

Üzeri için sos;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( 4-5 yemek kaşığı kadar)
  • 2 su bardağı su

    Zeytinyağlı Lezzetli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahananın kök kısmını bıçak ile oyup çıkaralım, büyükçe bir tencereye bolca su ekleyip kaynatalım.
  • 1 yemek kaşığı tuz ilave edelim ve lahananın yaprakları teker teker ayırarak kaymayan suya teker teker bırakıp 1- 2 dakika kadar haşlayalım.
  • Çok fazla haşlamayın aksi halde yapraklar erir hafif diriliğini kaybedene kadar haşlamanız yeterli .
  • Haşladığımız yaprakları sıcak sudan alıp soğuk bırakalım yoksa sıcaklığı ile pişmeye devam edeceklerdir.
  • Haşlama işlemi bittikten sonra iç harcının yapımına geçelim; tavaya sıvı yağını alıp ısıtalım yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edelim ve soğanlar hafif renk değiştirene kadar kavuralım.
  • Üzerine salçayı ilave edelim bir iki defa çevirdikten sonra yıkanmış olan pirinçi rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyelim.Bir kaç tur karıştıralım.
  • Son olarak bir kahve fincanı suyu ilave edip karıştırarak suyunu çekmesini sağlayalım.
  • Kullanmak isterseniz yarım demet maydanoz ekleyebilirsiniz ,ardından iç harcımızı kenara alalım biraz soğusun.
  • O arada lahananın yapraklarının sert olan damarlı kısımlarını bıçakla kesip alalım ve avuç içi büyüklüğünde parçalara bölelim .
  • Daha sonra hiç harcımızdan bir tatlı kaşığı alıp bir yaprak içine ekleyelim ve yuvarlayıp parmak şeklinde saralım.
  • Bütün iç harcı ve yaprakları bu şekilde hazırlayalım .
  • Ardından sos malzemelerini bir kapta ezip çırpalım sarmaların üzerine gezdirelim .
  • 2 bardak su ilave edip kapağı kapatalım ve ocak üzerine alalım.
  • Öncelikle orta ateşte kaynamaya bırakalım ,kaynama noktasına geldikten sonra ocağı tamamen kısalım ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 55 -60 dakika pişirelim .

Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy mor lahananın yarısı
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı mısır
  • 10 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı bıçak yardımıyla ince ince doğrayın.
  • Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip lahanayı çok öldürmeden yaklaşık 7-8 dakika kavurun.
  • Havucu da ekleyip bir iki dakika kavurun ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve tuzu karıştırın.
  • Lahana ve havuç karışımını yoğurt karışımına ekleyin, doğranmış maydanoz ve mısırı da ekleyip karıştırın.
  • Kaseye koyun ve tabağa ters çevirip servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

Unlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Unlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Unlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye un, yoğurt ve yumurtayı alarak pütürsüz bir karışım olana kadar çırpalım.
  • Üzerine 5 su bardağı soğuk suyu ilave edelim. 5 bardak su ile çorbanın kıvamı gayet iyi oluyor. Evde tavuk suyunuz varsa 1-2 bardak su yerine tavuk suyunu eklemeniz çorbanızın lezzetini arttıracaktır.
  • Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Çorbamız kaynamaya başlayınca tuzu da ilave edelim ve 1-2 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  • Pişen çorbamızı 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Üzerinin sosu için küçük bir tavada yağı ısıtalım.  Pul biber ve naneyi ilave ederek kızdıralım ve ocaktan alalım.
  • Kaselere aldığımız çorbamızın üzerine sosumuzdan gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye de boşaltabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuk Kapama (Lokum) Tarifi

 

Tavuk Kapama (Lokum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı su
  • Defne yaprağı

    Tavuk Kapama (Lokum) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım. İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
  • Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
  • Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından biberleri ilave edip 1 dakika kadar karıştıralım. Domatesleri ilave edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
  • Güzelce kavurup ocaktan alalım. Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Arada bulgurun suyunu kontrol edelim. Suyu az ise az sıcak su ilave edelim. Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.

Börek Tadında Enfes Soğanlı Gözleme Tarifi

 

Börek Tadında Enfes Soğanlı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5-4su bardağı)

İç harcı için;

  • 5-6 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı menemen (domates püresi) veya 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası(veya ikisinin karışımı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ 

    Börek Tadında Enfes Soğanlı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun kap alalım.
  • Ilık su ve sütü ,üzerine şeker ilave edelim,mayayı ilave edip karıştıralım. Bütün malzemelerin erimesi gerekiyor.
  • Karışımın üzerine azar azar un ilave edelim,yumuşak ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  • Üzerine bez ile örtelim ve dinlendirelim yaklaşık 30 dakika.
  • Diğer taraftan soyulmuş soğanları ikiye bölüp ay şeklinde doğrayalım ve yarımı tekrar ikiye bölelim,veya yarım ay şeklinde de kalabilir, tercih sizin.
  • Sıvı yağı tavaya alalım üzerine soğanları ilave edelim ,kavuralım.
  • Soğanları çok öldürmeden salça,buzlukta domates varsa domates püresi vs. kullanabilirsiniz ben konserve menemen kullandım(biberli),kavurmaya devam edelim.
  • Tuzunu,baharatlarını ayarlayıp kapatalım ocağı.
  • Hamurumuz dinlendi ,küçük bezelere ayırıp açalım merdane yardımı ile.
  • Yuvarlak ince açtıktan sonra yarısına bol soğanlı harçtan koyalım.
  • Diğer yarımı ile kapatalım,yağsız tavada arkalı önlü pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine tereyağ gezdirelim. Sıcak sıcak servis edelim.

Mor Lahana Havuç Tarator (Portakal Yatağında) Tarifi

 

Mor Lahana Havuç Tarator (Portakal Yatağında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak rendelenmiş mor lahana
  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Dereotu
  • 2 adet portakal

    Mor Lahana Havuç Tarator (Portakal Yatağında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mor lahana ve havuç rendelenir,  ayrı ayrı tavada 5dk kadar kavurulur.
  • Ilındıktan sonra sarımsak ezilir, yoğurt, mayonez ile karıştırılır .
  • Üzerine dereotu ilave edilir .
  • Portakallar yuvarlak şekilde dilimlenir .
  • Üzerlerine ilk önce mor lahana sonra havuç tarator eklenir .
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirilir afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...