Mor Lahana Havuç Tarator (Portakal Yatağında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak rendelenmiş mor lahana
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Dereotu
- 2 adet portakal
Mor Lahana Havuç Tarator (Portakal Yatağında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mor lahana ve havuç rendelenir, ayrı ayrı tavada 5dk kadar kavurulur.
- Ilındıktan sonra sarımsak ezilir, yoğurt, mayonez ile karıştırılır .
- Üzerine dereotu ilave edilir .
- Portakallar yuvarlak şekilde dilimlenir .
- Üzerlerine ilk önce mor lahana sonra havuç tarator eklenir .
- Buzdolabında yarım saat dinlendirilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder