Unlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Unlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye un, yoğurt ve yumurtayı alarak pütürsüz bir karışım olana kadar çırpalım.
- Üzerine 5 su bardağı soğuk suyu ilave edelim. 5 bardak su ile çorbanın kıvamı gayet iyi oluyor. Evde tavuk suyunuz varsa 1-2 bardak su yerine tavuk suyunu eklemeniz çorbanızın lezzetini arttıracaktır.
- Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Çorbamız kaynamaya başlayınca tuzu da ilave edelim ve 1-2 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Pişen çorbamızı 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Üzerinin sosu için küçük bir tavada yağı ısıtalım. Pul biber ve naneyi ilave ederek kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Kaselere aldığımız çorbamızın üzerine sosumuzdan gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye de boşaltabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder