12 Ocak 2022 Çarşamba

Tavuk Kapama (Lokum) Tarifi

 

Tavuk Kapama (Lokum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı su
  • Defne yaprağı

    Tavuk Kapama (Lokum) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım. İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
  • Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
  • Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından biberleri ilave edip 1 dakika kadar karıştıralım. Domatesleri ilave edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
  • Güzelce kavurup ocaktan alalım. Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Arada bulgurun suyunu kontrol edelim. Suyu az ise az sıcak su ilave edelim. Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder