Börek Tadında Enfes Soğanlı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5-4su bardağı)
İç harcı için;
- 5-6 adet orta boy kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı menemen (domates püresi) veya 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası(veya ikisinin karışımı)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
Börek Tadında Enfes Soğanlı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun kap alalım.
- Ilık su ve sütü ,üzerine şeker ilave edelim,mayayı ilave edip karıştıralım. Bütün malzemelerin erimesi gerekiyor.
- Karışımın üzerine azar azar un ilave edelim,yumuşak ele yapışmayan hamur yoğuralım.
- Üzerine bez ile örtelim ve dinlendirelim yaklaşık 30 dakika.
- Diğer taraftan soyulmuş soğanları ikiye bölüp ay şeklinde doğrayalım ve yarımı tekrar ikiye bölelim,veya yarım ay şeklinde de kalabilir, tercih sizin.
- Sıvı yağı tavaya alalım üzerine soğanları ilave edelim ,kavuralım.
- Soğanları çok öldürmeden salça,buzlukta domates varsa domates püresi vs. kullanabilirsiniz ben konserve menemen kullandım(biberli),kavurmaya devam edelim.
- Tuzunu,baharatlarını ayarlayıp kapatalım ocağı.
- Hamurumuz dinlendi ,küçük bezelere ayırıp açalım merdane yardımı ile.
- Yuvarlak ince açtıktan sonra yarısına bol soğanlı harçtan koyalım.
- Diğer yarımı ile kapatalım,yağsız tavada arkalı önlü pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine tereyağ gezdirelim. Sıcak sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder