Patates Kabak Mezesi Tarifi

 

Patates Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bebek patates (Yada küçük patatesleri 2 ye 3 e bilebilirsiniz)
  • 2 adet orta boy kabak
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 4-5 kaşık sıvı yağ

Sos için;

  • 5-6 kaşık süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Patates Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve kabakları yıkayalım.
  • Patateslerin kabukları soyulmayacak. Patatesler çok minikse öylece değilse birkaç parçaya bölerek kullanalım.
  • Sebzeleri üzerine baharat ve sıvı yağ gezdirip harmanlayalım ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzu karıştırıp servis tabağına yayalım.
  • Üzerine pişmiş sebzeleri dizelim ve sıvı yağ gezdirelim. Dilerseniz üzerine susam ve doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz. Afiyet olsun 

Patatesli Brokoli Salatası Tarifi

 

Patatesli Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük brokoli
  • 1 adet büyük haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 2 adet kornişon turşu

Sosu için;

  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı pul biber

    Patatesli Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi küçük çiçekler halinde ayıralım.
  • Üzerini kapatacak kadar su ilave ederek 1 çay kaşığı tuz atarak istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.
  • Süzdürüp yeşil kalması için soğuk suya tutalım.
  • Haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp brokoli ile beraber derin bir kaseye alalım.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde,kapya biberi şeritler halinde doğrayıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 dakika soteleyelim soğuyunca salataya ilave edelim.
  • Turşuyu yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyelim.
  • Sos için verilen malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine dökelim ve hepsini bir harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis yapalım. Afiyet olsun 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet küp şeker

    Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
  • Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
  • Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
  • Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
  • Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
  • Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi

 

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • İstenilen miktarda sucuk
  • 3 adet yumurta
  • 2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine için

  • 2 yemek kaşığı mısır
  • Kaşar rendesi

    Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küp küp doğranmış patatesler yağda kızartılıp ayrı bir tavaya alınır.
  • Patateslerin üzerine ince doğranmış sucuk, kapya biber ve yeşil biber eklenerek 5 dk sotelenir.
  • Ayrı bir kasede yumurtaların üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber eklenip çırpılır.
  • Yumurta karışımı sotelenmiş patateslerin üzerine eklenip pişirilir.
  • En son üzerine iki yemek kaşığı mısır serpilip kaşar rendesi eklenip kısık ayarda kapağı kapalı peynirin erimesi sağlanır.
  • Dilimleyerek sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi

 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2.5 su bardağı şeker

Üzeri için

  • Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz

    Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
  • Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
  • Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
  • Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
  • Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
  • Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Airfryer Somon Tarifi

 

Airfryer Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim somon
  • 12 adet arpacık soğan
  • 12 adet çeri domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım limon suyu

    Airfryer Somon Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlenmiş somonların her tarafını hazırladığımız sosa bulayalım.
  • Kalan sosa çeri domatesleri ve arpacık soğanları alarak karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı yerleştirilmiş airfryer haznesine sosladığımız somonları alalım.
  • Üzerine arpacık soğan ve çeri domatesleri, defne yapraklarını ve biberiyeleri ekleyerek 200°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen somon balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyti için yufka

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
  • 1 çay bardağı su

Sarımsaklı yoğurt:

  • Yayla yoğurdu
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzerine:

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
  • Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
  • Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
  • Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
  • Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...