Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi

 

Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy pancar
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanacağımız pancarların kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
  • Pancarların büyüklüğüne göre sayıyı ayarlayabilirsiniz.
  • Pancarları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alarak ısıtalım.
  • Ardından rendelediğimiz pancarları tavaya ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
  • Pancarları çok fazla kavurmanıza gerek yok, hafifçe diriliğini kaybedecek şekilde yaklaşık 5 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
  • Pancarları daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • 7 yemek kaşığı kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek çırpalım.
  • Soğuyan pancarları da yoğurda ilave edip tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan mezemizi servis tabağına alalım ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Tel Tel Basmati Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tel Tel Basmati Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk bardak basmati pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı su

    Tel Tel Basmati Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler 1 saat önceden ıslatılmış olmalı.
  • Tencereye sıvı yağı, tereyağ koyup ısıtalım.
  • Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra yağa ilave edip güzelce kavurup ,kavrulurken limon suyu, tuz ,şeker ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu ilave ediyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Tavuklu Bezelye Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet konserve bezelye
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz tepeleme
  • 1 litre su

    Tavuklu Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü yıkanır doğranır 2 bardak su tuz ile birlikte tencereye alınır ve suyu tükeninceye kadar haşlanır.
  • Haşlanan tavuk göğsüne yağ eklenip bir miktar kavrulur üzerine doğranmış soğan ilave edilip 3-4 dk daha kavrulur.
  • Üzerine küp şeklinde doğranmış patates ve havuçlar ilave edilip tekrar 3-4 dk daha pişirilir salça, karabiber pul biber, su ilave edilip pişmeye bırakılır.
  • Havuç pişmeye yakın bezelye ilave edilir.
  • Tüm malzemeler suyu ile birlikte özleşinceye kadar kaynatılır ve yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 orta boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan orta boy
  • 3 nohut büyüklüğünde zencefil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu un (iki buçuk yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt

    Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak brokoliyi sirkeli ve karbonatlı suda bekletip güzelce yıkayalım.
  • Patates ve havuçları küp doğrayıp bir kenara alalım.
  • Tencereye yemeklik doğradığımız soğanı ve yağı alalım.
  • Hafif pembeleşene kadar kavurup unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine su ve sütü ekleyip karıştıralım.
  • Brokoli, havuç, patates, zencefil ,tuz ve sarımsağı ekleyelim.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • En son blendırdan geçirelim.
  • Sıcacık şifa deposu çorbamız hazır.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

    Yerken isteğe bağlı limonla tüketebilirsiniz.

Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi

 

Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo doğranmış kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 ince dilim limon
  • 200 ml su
  • 1 paket vanilya

    Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklar soyulup yıkanır ve dilimlenir.
  • Büyükçe bir tavaya çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir, üzerine toz şeker serpiştirilir.
  • Dilim limonlar üstüne koyulur, üzerine su ilave edilir.
  • Kısık ateşte önce kapağı kapalı olarak 15 dk kadar pişirilir, daha sonra kapağı hafif açık olarak kabaklar yumuşayana kadar ve şekeri köpür köpür olup suyu şerbet kıvamı olana kadar pişirilir.
  • Vanilya eklenecekse kapatmadan son 1-2 dakika önce eklenir.
  • Soğuyunca servis edilir. (üzerine ceviz, fıstık ve tahinle servis edilebilir. ).
  • 📌Kabakların üzerine toz şeker ve limon dilimleri eklendikten sonra bir kaç saat veya geceden de hazırlayıp kabakların sulanması sağlanabilir.

    📌Koyduğumuz şeker ölçüsü ve pişme süresi kabağın çeşidine göre farklı olabilir. Şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir.

    📌Ben kabakları çok kalın doğramadım yarım saatte pişti.

    📌Ocakta pişmeye yakın fırın kabına dikkatlice alınıp 15 dakika kadar fırınlanabilir o şekilde de çok lezzetli oluyor.

Turp Mezesi Tarifi

 

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle turpumuzu güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
  • Ardından bir bıçak yardımı ile ince halkalar halinde doğrayarak uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine limonun suyunu sıkarak ekleyelim.
  • Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, isot, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada farklı baharatlar ekleyebilir, miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Karışan mezemizi servis tabağına alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi

 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan (Suyu sıkılmış)
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tozbiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • Yarım çay bardağı su
  • Yeşil biber
  • Çeri domates
  • Tuz

    Sebzeli Şiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini güzelce yoğuralım.
  • İyi yoğurmak çok önemli varsa stant mikseriniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Köfteyi top top yuvarlayıp hazırlayalım.
  • Tahta şişlere köfte, biber, domates olacak şekilde dizelim.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...