Yoğurtlu Brokoli Tarifi

Yoğurtlu Brokoli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 3 adet kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 8- 9 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Brokoli Tarifi Yapılışı

Brokoliyi çiçeklerine ayırıp bol suda yıkıyoruz. Kaynayan suda haşlıyoruz suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Biberleri de istediğimiz şekilde doğrayıp kızartıyoruz. Yoğurdu, sarımsağı, mayonezi ve tuzu karıştırıyoruz. Doğradığımız brokoliyle birlikte karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine kızarttığımız biberleri de koyuyoruz kızartma yağından da üzerine döküyoruz. 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edelim.

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  3. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
  4. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  5. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
  6. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
  7. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
  8. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  9. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.

Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
  • 1 su bardağı konserve bezelye
Püresi için:
  • 3 tane patates haşlanmış
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hasan Paşa Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce kıymamız için soğanı rendeleyelim.
  2. Ekmek maydanoz ve sırası ile diğer malzemeleri ekleyip köftemizi yoğuralım.
  3. Haşlanmış patatesleri blenderdan geçelim.
  4. Tavaya yağı sütü karabiberi alalım.
  5. Patatesleri ekleyelim tuzunu yeteri kadar koyalım 5 dk ocakta pişirelim. Soğumaya alalım
  6. Kıymayı limon büyüklüğünde  elimize alalım kase şekli verip borcama koyalım.
  7. 2 yemek kaşığı kadar bezelyeden dökelim.
  8. Kıymalar bitene kadar  aynı işlemi yapalım.
  9. Patates püresini sıkma torbasına alalım. Üzerlerine sıkalım.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına 10-15 dakika  kadar sürelim.
  11. Patateslerin üstü hafif pişmeye yakın fırından alalım.
  12. Sosu için, su salça karabiberi karıştıralım tüm köftelerimize sosu dökelim.
  13. Tekrar fırına verelim  köfteler alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gr karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates/1 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (yarı biber yarı domates salçası da olabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı/2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek çiçek ayırın.
  2. Derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  3. Karnabaharı fırın tepsisine dizin.
  4. İnce ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri tepsiye koyun.
  5.  Çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranmış havuçları ekleyin.
  6. Birer parmak kalınlığında doğranmış biberleri tepsiye koyun.
  7. Domatesleri dizin.
  8. Ayrı bir kapta salçayı sıcak su ile açın. İçine tuz, karabiber ve çok az toz şekeri ekleyip karıştırın ve bu sosu karnabaharın üzerine dökün.
  9. Parçalar halinde tereyağını üzerine koyun.
  10.  Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile hava almayacak şekilde kapatın.
  11. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında patates ve havuçlar çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarmadan 10 dk kadar da üzeri açık olarak pişirin.
    . . . . AFİYET OLSUN. . .

Tavuk Köfte

Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (markette tabak içinde 2 adet çıkandan..)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet küçük soğan
  • 8-9 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt veya su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
Kızartmak için:
  • Çok az sıvı yağ

Tavuk Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü robotta çekilir.
  2. Rendelenmiş soğan, domates sosu veya salça, yumurta, maydanoz, süt veya su, baharatlar ve galeta unu hepsi birden yoğurulur.
  3. Dolapta yarım saat dinlendirilir.
  4. Dinlenen harçtan parçalar alınıp istenilen şekil verilip çok az sıvı yağda kızartılır.
  5. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun…

Mevsim Salatası

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 3 havuç
  • 1 kutu mısır
  • Mor lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 turp
  • Yarım çay bardagı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz

Mevsim Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havucu ve turpu rendeleyelim.
  2. Kıvırcık ve mor lahanayı ince doğrayalım.
  3. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
  4. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
    Afiyet olsun:)

Tavuk Çöp Şiş

Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kemiksiz tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Varsa mangal sos

Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

Selamunaleykum bismillah diyerek başlayalım.


  1. Tavukları iri kuş başı keselim.
  2. Sıvı yağ rende soğan ve sarımsak yoğur.
  3. Salça, tuz, pulbiber ,karabiber eklenip etlerle karıştırılıp dinlendirilir. Nekadar çok beklerse iyi sonra çöp şişlere dizilir. İster tavada isterseniz yüksek ısılı tost makinasında her tarafı pişirilir servis edilir.
    Afiyet şifa olsun. .

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...