26 Mayıs 2020 Salı

Acılı Kurabiye Tarifi

Acılı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber (İsteğe göre)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gram un (2, 5 su bardağı)
Üzeri için:
  • Yumurta
  • Susam
  • Çörekotu

Acılı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Kıyır kıyır kurabiyem, yaptığım herkes tarafından çok beğenildi. Denemenizi tavsiye ederim. Ağızda dağılan enfesss bir tat 😊Kurabiyemiz için öncelikle tereyağımızı eritiyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  1. Soğuduktan sonra karıştırma kabımıza döküyoruz. Üzerine sıvı yağ, sirke, tuz, şeker ve baharatları ekliyoruz. Ardından salçayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Kabartma tozumuzu ve unumuzu eleyerek yoğuruyoruz.
  3. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz (benim yağlı kağıdım kalmamıştı tepsiyi hafif yağladım).
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ekliyoruz.
  5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsunnnn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder