26 Mayıs 2020 Salı

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ucuyla salça
  • 1 yemek kaşığı ucuyla tuz

Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı pirinci ıslatın ve yarım saat bekletin.
  2. Pirincin suyunu süzün. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı ucuyla salça koyun.
  3. Tereyağı ve salçayı kısık ateşte eritin. Eridikten sonra pirinci ilave edin.
  4. 3-4 dakika pirinci, yağ ve salçayı kavurun.
  5. Önceden ısıttığınız sıcak suyu pirincin üstüne çıkacak kadar koyun.
  6. 1 yemek kaşığı ucuyla tuz atın ve karıştırın. Kısık ateşte çektirin. Suyunu çekince altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder