Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı ucuyla salça
- 1 yemek kaşığı ucuyla tuz
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı pirinci ıslatın ve yarım saat bekletin.
- Pirincin suyunu süzün. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı ucuyla salça koyun.
- Tereyağı ve salçayı kısık ateşte eritin. Eridikten sonra pirinci ilave edin.
- 3-4 dakika pirinci, yağ ve salçayı kavurun.
- Önceden ısıttığınız sıcak suyu pirincin üstüne çıkacak kadar koyun.
- 1 yemek kaşığı ucuyla tuz atın ve karıştırın. Kısık ateşte çektirin. Suyunu çekince altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder