Cantuccini Tarifi
Cantuccini Tarifi İçin Malzemeler
- 175 gram badem
- 250 gram un
- 180 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 paket vanilya şekeri
- ½ şişe acı badem aroması
- 1 tutam tuz
- 25 gram tereyağı, oda sıcaklığı
- 2 yumurta
Cantuccini Tarifi Yapılışı
- Bademleri kısaca kaynar suya koyun, bir eleğe dökün, soğuk suyla durulayın ve soyun (Veya soyulmuş badem satın alın) Bademleri bir beze yayın ve bir gece kurumaya bırakın.
- Hamur için un, şeker, kabartma tozu, vanilya şekeri, acı badem aroması ve tuzu çalışma yüzeyine dökün.
- Ortada bir çukur açın, tereyağı ve yumurtaları ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurma hamuru haline getirin yapışkan bir yoğurma hamuru bademleri yoğurun.
- Hamuru biraz un ile top haline getirin ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru 6 parçaya bölün. Her parçayı 25 cm’lik bir rulo halinde şekillendirin.
- Fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın. Ruloları 8 cm aralıklarla yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 ° c üst alt ısıda 15 dakika pişirin, soğumaya bırakın.
- Sonra çapraz olarak 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Yüzeyi kesilmiş bisküvileri fırın tepsisine koyun ve yine aynı sıcaklıkta 10 dakika fırında kızartın. Cantuccini sonunda altın kahverengi olmalıdır.
- Kurabiyeleri soğumaya bırakın ve kapalı bir teneke kutuda saklayın, aksi takdirde yumuşarlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder