Şeftalili Mini Turtacıklar Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 paket vanilin
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4-5 su bardağı kadar)
İç Malzeme
- 3 adet şeftali
- Yarım çay bardağı toz şeker (Şeftalilerinizin tatlılığına göre şeker miktarını azaltabilir yada artırabilirsiniz)
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Şeftalili Mini Turtacıklar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle içimiz için kabuklarını soyup şeftalilerimizi minik küpler halinde doğruyoruz.
- Üzerine şekerimizi ekleyip orta ateşte sularını çekene kadar pişiriyoruz.
- Hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Unumuzuda kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru dolapta 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Merdane yada oklava yardımıyla açtığımız hamurumuzu su bardağı ile kesiyoruz.
- Kestiğimiz hamurların yarısına bıçak yardımıyla artılar yapıyoruz (Fotoğraflarda göreceksiniz)
- İçimizden birer tatlı kaşığı koyup artı yaptığımız hamurları kapatıyoruz çatal yardımıyla kenarlarını birbirine yapıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
- Soğuyan turtalarımızın üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder