Şeftalili Mini Turtacıklar Tarifi

Şeftalili Mini Turtacıklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 paket vanilin
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4-5 su bardağı kadar)
İç Malzeme
  • 3 adet şeftali
  • Yarım çay bardağı toz şeker (Şeftalilerinizin tatlılığına göre şeker miktarını azaltabilir yada artırabilirsiniz)
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Şeftalili Mini Turtacıklar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle içimiz için kabuklarını soyup şeftalilerimizi minik küpler halinde doğruyoruz.
  2. Üzerine şekerimizi ekleyip orta ateşte sularını çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırıyoruz.
  4. Unumuzuda kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  5. Hamuru dolapta 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Merdane yada oklava yardımıyla açtığımız hamurumuzu su bardağı ile kesiyoruz.
  6. Kestiğimiz hamurların yarısına bıçak yardımıyla artılar yapıyoruz (Fotoğraflarda göreceksiniz)
  7. İçimizden birer tatlı kaşığı koyup artı yaptığımız hamurları kapatıyoruz çatal yardımıyla kenarlarını birbirine yapıştırıyoruz.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
  9. Soğuyan turtalarımızın üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder