Kaşarlı Karnıyarık Tarifi

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

Yazdığım ölçüler 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
  • 2 Patlıcan
  • Patlıcanları yağlamak için Sıvıyağ
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Dilimlenmiş kaşar

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı bir şekilde doğrayalım.
  2. Ortadan ikiye uzunlamasına böldüğümüz patlıcanların ortalarına bıçakla çizikler atalım ve her yerini yağlayarak 200 derece ısınmış fırında 25-30 dk pişirelim.
  3. Yemeğimizin az yağlı olmasını için tercih ediyorum. Sizde mutlaka fırınlayarak denemelisiniz.
  4. Bir tavaya kıymamızı 1, 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile alıp suyunu çekene kadar tane tane hale getirip pişirelim.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanımızı 1 yemek kaşığı tereyağ ( veya yarım çay bardağı sıvı yağ) ile birlikte ekleyerek karıştıralım.
  6. Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ilave edip pişirmeye devam edelim.
  7. Doğranmış domatesimizi, salçamızı, baharatlarımızı ilave ederek karıştıralım, biraz daha pişirip hazır hale getirelim.
  8. Fırından çıkardığımız patlıcanlarımızın içini hafif çatalla ezelim ve içlerine hazırladığımız içi yerleştirelim. Yarım su bardağı su içine salça karıştırarak yemeğimizi koyduğumuz cam borcama sosumuzu ilave edelim.
  9. 200 derece ısınmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
  10. Son beş dk her birinin üzerine dilimlediğimiz ( rendeleyedebilirsiniz. ) kaşarlarımızı yerleştirelim ve 5 dk kadar daha pişirelim.
  11. Yemeğimiz fırından çıkınca sıcak sıcak servis edelim ki kaşarlarımız da soğuyup sertleşmesin. Tercihe göre soslu veya sossuz servis yapabiliriz. Afiyet olsun 🌸

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 1 demet dereotu
  • 4 kaşık mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı susuz yoğurt
  • Tuz

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. 7 adet havucu rendeleyin az sıvı yağında soteleyin.
  2. Soğuyunca kereviz soyulup rendelenir dereotu doğrayın.
  3. 4 kaşık mayonez 1 çay bardağı  yoğurt , tuz , sarımsak rendesi eklenir kaseye alınır.
  4. Salatamız hazır. Soğuk servis edin.

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but (Yani kalça) yada yarım tavuk göğsü ya da iki adet baget hangisini isterseniz kullanabilirsiniz
  • 1 büyük çay bardağı pirinç (Şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç (Biraz yağda kavrulur)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz ve maydanoz
Terbiyesi için
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kase su

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 🍋Bir tencere tavuğun butu koyulur.
  2. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir haşlamaya bırakılır.
  3. Çatalla kontrol ettiğiniz tavuğu pişmişse bir tabağa alınır soğuyunca didiklenir.
  4. 🍋Tenceredeki suya yıkanmış pirinçler koyulur.
  5. 🥕Havuç bir küçük tavaya rendelenir.
  6. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir ve kavrulur. İsteyen tereyağı da kullanabilir. Kavrulduktan sonra tencereye ilave edilir.
  7. 🍋 Pirincler yumuşadıysa bir kase suya bir tepeleme yemek kaşığı un yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve tencereye ilave edilir.
  8. Kaynayınca suyu ayarlanır çok katıysa biraz daha sıcak su eklenir.
  9. 🥕 Çorba 10 daha kaynatılır. Tuz ve ince doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Sıcak sıcak yeyin Afiyet olsun Şifa olsun inşAllah 🙏

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bağ semizotu küçükse 1 bağı da kullanın
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 tutam ince kıyılmış taze nane
  • 2 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
Üzerine ;
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tutam tuz

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye iyice yıkanıp suyu süzülmüş semiz otunu alalım.
  2. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyelim.
  3. Salatalıkları küp küp doğrayıp ekleyelim. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Üzeri için tavaya yağı alalım. Isındığında baharatları ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  6. Nohutları semizotu salatasının üzerine gezdirelim. Afiyetle yiyelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce bulgur
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli ve besleyici bir köfte.
  1. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim fazla suyunu sıkalım
  2. Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülerek 5 dakika bekletelim.
  3. Ardından kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  4. 1 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun.
  5. Şekil vermek için ben kavanoz kapağının üzerine buzdolabı poşeti koyup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kapakla şekil verdim.
  6. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın yanında mayonez ve ketçap ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. .

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 4-5 adet domates ya da kışın hazırladığımız yarım kiloluk kaynatma domates kavanozu
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı  domates Salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi Yapılışı

Kaynayan suya sıvı yağ ve tuz katıp karıştırılır. Makarna eklenip ara ara karıştırılır. Karıştırılazsa bir birine ve dibine yapışabilir. Makarna haşlanırken domatesler rendelenir. Benim kavanoz domateslerim daha bitmemişti yarım kiloluk bir kavanozun hepsini koydum çünkü makarna bol soslu olursa daha lezzetli oluyor. Kavanoz domatesin nasıl hazırlandığını görmek için isteyen tarif defterime bakabilir. Sarımsaklar yıkanıp ezilir. Havanda dövebilir ya da sarımsak ezici kullanabilirsiniz özü iyice çıksın doğranınca o kadar güzel olmuyor. Bir tavada sıvı yağla birlikte Salça kavrulur. Domates sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır fesleğen eklenip tekrar karıştırılır. Sarımsak mutlaka domatesle birlikte koyulmalı yanmasın domatesin suyu ile birlikte lezzeti birbirine karışsın. Yanınca lezzeti de kaybolur. Sarımsak makarnaya lezzet veriyor siz damak tadınıza göre azaltabilirsiniz bizim evde domates ve sarımsak birleşmesi çok seviliyor. Makarnaya çok yakışıyor. Makarnanın haşlanması hiç bir zaman paketin arkasındaki dakikalar gibi olmuyor siz damak tadınıza göre belirleyin. Haşlanınca süzün sakin soğuk sudan geçirmeyin vitamini kaybolur hatta annem az suyla suyu bitene kadar haşlıyor vitamini içinde kalıyor ondan ölçüsünü öğrenip başka bir tarif tekrar göndermeyi düşünüyorum. Sosta pisince karıştırın. Tahta kaşıkla tek bir yönde karıştırın makarnalar parçalanmasın. Afiyet olsun 😄.

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3-4 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Dereotu
  • Zeytinyağ
  • 2-3 diş sarımsak ve yoğurt

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıklar küp küp doğranır.
  2. Sarımsaklı yoğurt ,nane ve dereotuna eklenir.
  3. Mayonez ilave edilir.
  4. Üzerine zeytinyağ dökülüp servis edilir. Afiyet olsun😋