Mis Gibi Sade Pirinç Pilavı ( Tane,Tane ) Tarifi

Mis Gibi Sade Pirinç Pilavı ( Tane,Tane ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tavuk suyu yoksa bulyon tuz (damak tadınıza göre)

Mis Gibi Sade Pirinç Pilavı ( Tane,Tane ) Tarifi Yapılışı

Bismillah;
  1. Pirinç yarım saat önceden tuzlu suda bekletilir.
  2. Pilav tenceresine yağlar eklenir pirinç iyice yıkanıp, yağa eklenir.
  3. Pirinçler cam gibi oluncaya kadar kavrulur.
  4. Sonra suyu eklenir tavuk suyu yoksa bulyon suda eritilip eklenir tuzu ayarlanır.
  5. Kaynayınca çok kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  6. En az 20 dakika demlendirilir. Servise hazır, Afiyet olsun.

Havuçlu Turp Salatası Tarifi

Havuçlu Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet turp
  • 3 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu

Havuçlu Turp Salatası Tarifi Yapılışı

Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Turp ve havucu rendeleyelim. Maydanozu ince ince kıyıp ilave edelim. Ezilmiş sarımsakları, yağı, pulbiber, limon ve tuzu karıştırıp üzerine gezdirelim. İyice harmanlayıp servis tabağına alalım. Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Nar Gibi Kızaran Kanatlar Tarifi

Nar Gibi Kızaran Kanatlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar tavuk kanat baget
  • 3 adet patates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak

Nar Gibi Kızaran Kanatlar Tarifi Yapılışı

  1. Kanatları yıkayıp tepsiye dizelim ,bir kapta yoğurt ,salçalar ,baharatlar ,rendelenmiş sarımsak, tuz, iyi karıştırılır ve kanatların üstüne döküp iyice harmanlıyoruz.
  2. Bir kaç patatesi de halka doğrayıp ekliyoruz. Biraz daha karıştıralım ve fırına verelim, kızarana kadar pişirelim.

sosu Domatessiz Dağılmayan Fellah Köfte (Buzluğa Da Atılabilir) Tarifi

Sosu Domatessiz Dağılmayan Fellah Köfte (Buzluğa Da Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı simit (bulgurun inçe hali)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su (simiti ıslamak için)
  • 1 su bardağı su ( yoğururken kullanmak için)
Muhteşem Sos İçin ;
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet al biber
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı haşlanan köftenin suyundan(sosa eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
Yüzü İçin ;
  • İnce kıyılmış maydanoz

Sosu Domatessiz Dağılmayan Fellah Köfte (Buzluğa Da Atılabilir) Tarifi Yapılışı

Sitede birçok fellah köfte tarifi var evet ama bu köftenin sosu domatessiz olduğu halde aşırı lezzetli ve asla dağılmayan Günler için de ideal masaya geldiği gibi anında bitiyor buzlukta haşlanmış köftesi her zaman bulunursa yapması sadece 10 dakika olan lezzeti umarım deneyip beğenirsiniz.
Yapılışı. 👇🏻👇🏻
  1. Simit yoğurma kabına konulup üstü sıcak su ile ıslatılıp 10 dakika şişmesi beklenir.
  2. Sonra tüm malzemeler sırası ile içine katılıp tarifte yazan miktarda su eklenerek yoğrulur.
  3. Yoğrulan köftemiz eksili ufak köfteden büyükçe yuvarlanıp ortasına parmak ile basılarak şekil verilerek süzgece tüm köfte bitene kadar dizilir.
  4. Kazana sıcak su koyalım içine biraz tuz atıp iyice kaynatalım kaynayan suyun içine köftelerimizi atıp altını kısıp 20 dakika yakın haşlayalım
  5. Köftemiz haşlanırken bizde aynı anda sosunu hazırlayalım.
  6. Tavaya sıvı yağımızı ekleyelim
  7. Soğan ve biberimizi yemeklik küçük doğrayalım yağa ekleyip hafif solana kadar kavuralım
  8. Kavrulunca içine salçasını ekleyip sarımsakları rendeleyelim ve 5 dakika daha kavuralım
  9. Sosun içine haşladığımız köftenin suyundan ekleyip karıştırıp kaynatalım içine kuru nanesini ekleyelim
    (Daha sulu soslu sevenler yarım bardak sosa suyunu fazla ekleyebilirler)
  10. Kaynayan köftelerimizin suyunu süzüp hemen sosu içine katıp iyice karıştıralım
  11. Yüzüne inçe kıyılmış maydanoz ile servis edelim.

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce bulgur
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli ve besleyici bir köfte.


  1. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim fazla suyunu sıkalım
  2. Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülerek 5 dakika bekletelim.
  3. Ardından kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  4. 1 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun.
  5. Şekil vermek için ben kavanoz kapağının üzerine buzdolabı poşeti koyup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kapakla şekil verdim.
  6. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın yanında mayonez ve ketçap ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. .

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 1 demet dereotu
  • 4 kaşık mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı susuz yoğurt
  • Tuz

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. 7 adet havucu rendeleyin az sıvı yağında soteleyin.
  2. Soğuyunca kereviz soyulup rendelenir dereotu doğrayın.
  3. 4 kaşık mayonez 1 çay bardağı  yoğurt , tuz , sarımsak rendesi eklenir kaseye alınır.
  4. Salatamız hazır. Soğuk servis edin.

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)
Köfte için;
  • 500 gr kıyma (Dana kıyma kullandım)
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Pulbiber
  • Tuz

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba yapımı kolay ve lezzetli mi lezzetli bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim 😋🍴🍞
Siz söylemeden önce ben belirteyim patlıcanları ince doğramışım:))
  1. Patlıcanları orta kalınlıkta yuvarlak olarak doğrayalım ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  2. Bu arada köftesini hazırlayalım malzemelerin hepsini bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım buzdolabında yarım saat dinlenmesi için bekletelim.
  3. Patlıcanların suyunu sıkıp kağıt havlu ile kurulayalım ve kızgın yağda hafif diriliği gidinceye kadar her iki tarafını da kızartalım.
  4. Köfte harcının içinden cevizden biraz büyük parçalar alıp elimizde yuvarlayarak şekil verelim.
  5. Fırın kabına bir köfte bir patlıcan olmak üzere malzemeler bitene kadar dizelim.
  6. Ortasına veya üzerlerine domatesleri biberleri ve soğanı yerleştirip sosunu dökelim.
  7. Isıtılmış fırında 180°de kontrol ederek pişirelim.
    Kolay gelsin Afiyet olsun❤