Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Kornişon turşu
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1, 2 yaprak marul
  • Tuz, zeytinyağ, limon

Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Börülceler yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.
  2. Sebzeler ve kornişon turşu ince ince doğranır.
  3. Soğuyan börülcelerin üzerine doğradığımız sebzeler ve kornişonu ilave edelim, mısırı ekleyelim son olarak tuz, zeytinyağ ve limonu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Mantar Salatası Tarifi

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 3 tane közlenmiş kapya biber
  • 5-6 tane salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 7-8 adet yeşil zeytin
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Mantarları temizledikten sonra limonlu tuzlu su da 10-15 dakika kadar haşlayalım. Sudan çıkartıp soğumaya bırakalım. Köz biberleri ve turşumuzu küçük küçük doğrayalım. Maydanozu ince kıyalım. Zeytinleri ve mantarları da doğrayıp karıştırdıktan sonra servis kabına alalım.
Bir kasede zeytinyağı limon ve tuzu karıştırıp salata sosumuzu üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  •  50g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek tüm suyu süzdürülür.
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  3. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur.
  5. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  6. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)
  7. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  8. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Şehriye Pilavı

                                                                                     

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Tavuk bulyon (isteğe bağlı)

Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
  2. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
  3. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
  4. İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
  5. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
  6. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Köz Biberli Salata

                                                                                           

Köz Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon
  • Sirke

Köz Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi közleyelim ve kabuklarını soyadım.
  2. Közlenmiş biberleri, maydanoz ve sarımsağı doğrayın.
  3. Zeytinyağ, sirke ve tuz ekleyip karıştıralım.
Afiyet olsuuun. Bu lezzeti çok seveceksiniz

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...