Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için :
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- Bir kapta 2 adet yumurta ile 1, 5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek güzelce çırpın.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlamış olduğunuz kalıba döküyoruz.
- 170-180 derecede fırında güzelce kontrollü bir şekilde pişmeye bırakıyoruz. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
- Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
- Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
- Üzerine muz, damla çikolata vb isteğe bağlı olarak konulabilir. (ben ekledim) kekin diğer kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder