20 Mayıs 2020 Çarşamba

Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta 2 adet yumurta ile 1, 5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek güzelce çırpın.
  3. Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlamış olduğunuz kalıba döküyoruz.
  4. 170-180 derecede fırında güzelce kontrollü bir şekilde pişmeye bırakıyoruz. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
  5. Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  6. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
  7. Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
  8. Üzerine muz, damla çikolata vb isteğe bağlı olarak konulabilir. (ben ekledim) kekin diğer kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder