Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bardak un
- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1,5 kaşık toz şeker
- 2 kaşık sıvı yağ
Üstüne:
- Yarım bardak pekmez
- Susam
Simit Tarifi Yapılışı
Merhaba,
- Unu şekeri tuzu mayayı iyice karıştırın.
- Sıvı yağı ve suyu ekleyin, suyu kontrollü yavaş yavaş eklemelisiniz.
- Un ve su miktarını siz değiştirebilirsiniz.
- Hamur olabildiğince yumuşak olmalı hafif ele yapışan hamur yapmalısınız.
- Hamuru hazırladıktan sonra kabı bir poşete geçirip 45 dakika dinlendirin.
- Dinlendirme süresi ortamın sıcaklığına göre artıp azalabilir.
- Hamurun gazını alın 10 eşit parçaya ayırın her bir hamuru parmaklarınız yardımıyla bastırarak ileri geri iterek ince uzun şekilde uzatın(1 metereye yakın uzuyor hamur yumuşak) daha sonra iki ucu birleştirip burarak simit şeklini verin daha sonra pekmeze ve susama batırıp tepsiye dizin her bir hamuru aynı şekilde yapın, tepsi mayası çok önemli bi yarım saat tepsi mayasına bırakın (tepsinin üstünü poşetle yada streç filimle örtün ki hamuru muz kurumasın)
- Sıcak fırında 15-20 dakika pişirin.
- Artık dışarıdan simit almanıza gerek kalmayacak, kendi yaptığınız mis gibi sıcak simit kokusu tüm evinizi kaplayacak afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder