Renkli Pilav (Garnitürlü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 yemek kaşığı hazır veya ev yapımı garnitür
Renkli Pilav (Garnitürlü) Tarifi Yapılışı
- Pirincimizi duru su olana kadar güzelce yıkıyoruz. Pilav yapmadan önce muhakkak suda en az yarım saat beklemiş olsun.
- Daha sonra pilav tenceremize sıvı yağ ve tereyağımızı alıyoruz yağ köpürmeye başladığında suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave ediyoruz.
- Pirincimizi güzelce tel tel olana kadar kavuruyoruz. 3-4 dakika kadar.
- Kavrulan pirinçimizin üzerine garnitür ilavesini yapıyoruz.
- En son suyunu ekliyoruz bir iki damla limon suyu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Su kaynayamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekip pişen pilavımızı bir tur kaşıkla alt üst karıştırıyoruz ve üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Pilavımızı servis edeceğimiz zaman mutlaka bir iki tur karıştırıyoruz, dibe çöken yağı pilava yayıyoruz. Sonra servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
- Konserve mısır ilavesi de yapabilirsiniz damak zevkinize kalmış tamamen☺️.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder