18 Mayıs 2020 Pazartesi

Renkli Pilav (Garnitürlü) Tarifi

Renkli Pilav (Garnitürlü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kaşığı hazır veya ev yapımı garnitür

Renkli Pilav (Garnitürlü) Tarifi Yapılışı

  1. Pirincimizi duru su olana kadar güzelce yıkıyoruz. Pilav yapmadan önce muhakkak suda en az yarım saat beklemiş olsun.
  2. Daha sonra pilav tenceremize sıvı yağ ve tereyağımızı alıyoruz yağ köpürmeye başladığında suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave ediyoruz.
  3. Pirincimizi güzelce tel tel olana kadar kavuruyoruz. 3-4 dakika kadar.
  4. Kavrulan pirinçimizin üzerine garnitür ilavesini yapıyoruz.
  5. En son suyunu ekliyoruz bir iki damla limon suyu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Su kaynayamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  6. Suyunu çekip pişen pilavımızı bir tur kaşıkla alt üst karıştırıyoruz ve üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Pilavımızı servis edeceğimiz zaman mutlaka bir iki tur karıştırıyoruz, dibe çöken yağı pilava yayıyoruz. Sonra servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
  8. Konserve mısır ilavesi de yapabilirsiniz damak zevkinize kalmış tamamen☺️.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder