10 Dakikada Hazırlanan Kıyır Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne (Yoksa yoğurt koyabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta (Akı içerisine, sarısı üzerine)
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 5-5,5 su bardağı kadar)
İçi İçin
- Dilediğiniz peynir
Üzeri İçin
- Susam, çörek otu
10 Dakikada Hazırlanan Kıyır Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar koparıp içerisine peyniri ekleyin ve kapatıp şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve yumurta sarısını üzerine sürün.
- Susam ve çörek otu serpin 175 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Üzeri kızarınca fırından alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder