10 Dakikada Hazırlanan Kıyır Anne Poğaçası Tarifi

10 Dakikada Hazırlanan Kıyır Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne (Yoksa yoğurt koyabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta (Akı içerisine, sarısı üzerine)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 5-5,5 su bardağı kadar)
İçi İçin
  • Dilediğiniz peynir
Üzeri İçin
  • Susam, çörek otu

10 Dakikada Hazırlanan Kıyır Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan parçalar koparıp içerisine peyniri ekleyin ve kapatıp şekil verin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve yumurta sarısını üzerine sürün.
  5. Susam ve çörek otu serpin 175 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Üzeri kızarınca fırından alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder