Teremyağlı Mısır Unlu Şekerpare (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yumurta (1 tane sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık yada ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı mısır unu (Doğal öğütülmüş mısır unu olsa daha güzel olur)
- 2, 5-3 su bardağına un ( 2 su bardağından sonra kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişebilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı (Yumurta küçükse iki tane sarısı kullanın)
- Yarım çay kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş yaş maya yada 1 çay kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tahin (Yoksa şart değil koymayabilirsiniz)
Üzeri Süslemesi İçin
- Toz fındık, toz fıstık yada hindistan cevizi
Şerbeti İçin
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 limon dilimi
Teremyağlı Mısır Unlu Şekerpare (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetinden başlayalım. Bir tencereye toz şekeri, suyu ve limon dilimini koyup kaşıkla karıştırarak şekeri eritelim.
- Sonra ocağa alalım kaynama girdikten sonra sadece 5 dakika kaynatıp sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarı alalım.
- Başka bir kaba teremyağını, sıvı yağını, tahini ve pudra şekerini koyup tel çırpıcıyla karıştıralım.
- Sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri sıra sıra ekleyip elimizle karıştıralım.
- En son kontrollü bir şekilde unu ve kabartma tozunu koyup yoğuralım.
- Bu arada fırını ayarlayalım bu tarifte pişme süresi fırınınıza göre ayarlayın benim fırın 180 derecede 20 dakikada ancak üzeri kızardı bu yüzden fırından fırına pişme süresi değişebilir.
- Kontrollü bir şekilde pişirin. Hamuru istediğiniz şekil verip tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp çatal ucuyla hafif bastırıp çizgi oluşturalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim. Çokta kızarmasın dikkat edelim. Pişen şekerpare fırından çıkartıp sadece 5 dakikadan az beklettikten sonra soğumuş şerbeti dökelim.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Başka tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder