Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
Soğanlı Biberli Harç İçin;
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı susam
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak şekilde açalım.
- Açtığımız çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Yeterince yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez de örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken bizde soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğanları, dövülmüş cevizi, susamı, pulbiberi, salçayı ve zeytinyağını ilave edelim.
- Ardından tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyelim, elimizle karıştıralım. İç harcında salça olduğundan elimi boyamaması için ben eldiven kullandım ancak siz dilerseniz kaşık ile de karıştırabilirsiniz.
- Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, biraz daha yoğurarak havasını alalım.
- İlk olarak hamurumuzdan minik bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
- Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyuyorum. Bu ölçüler bir fırın tepsisi için tam geliyor.
- Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200°C fırında fansız olarak 25-30 pişirelim.
- Biberli ekmeklerinizi bu şekilde hazırlayabileceğiniz gibi aşağıda anlatacağım farklı bir yöntem ile de şekillendireblirsiniz. Ben bunu göstermek için aynı ölçülerde bir hamur daha hazırladım.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım ve elimizle tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım. Burada daha kolay açmak için ellerinizi hafif hafif yağlayabilirsiniz.
- Daha sonra biberli harcı hamurun üzerine yayalım. Bu şekilde de iç harç ve hamur ölçüleri bir fırın tepsisi için tam gelecektir.
- Biberli ekmeklerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz küçük küçük porsiyonlar halinde dilerseniz de bütün bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder