Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo soyulmuş kabak
- 2,5 su bardağı şeker(kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı şeker(fırına atmadan önce karameli için)
Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Fırında kabak tatlısı tarifi yapılışı soyulmuş kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin.
- Derin bir tencerenin içerisine alıp üzerine şekeri ve tuzu ilave edin ve bir gece buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin.
- Ertesi gün sulanmış kabakları ocakta 15-20 dk pişirin.
- Tencerede kalan suyuyla beraber tepsiye dizin.
- 1 su bardağı şekeri tavaya alıp kısık ateşte şekerler tamamen erinceye 1 su bardağı ılık su ekleyip karamelize yapıyoruz .
- Yaptığımız karameli tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerine gezdirip fırına atıyoruz.
- Fırında yaklaşık 15-20 dk fırında pişiriliyor.
- Fırından çıkan kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır.
- Tahin veya cevizle servis edilir. Afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder