15 Aralık 2020 Salı

Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi

 

Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo soyulmuş kabak
  • 2,5 su bardağı şeker(kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker(fırına atmadan önce karameli için)

Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Fırında kabak tatlısı tarifi yapılışı soyulmuş kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin.
  2. Derin bir tencerenin içerisine alıp üzerine şekeri ve tuzu ilave edin ve bir gece buzdolabında üstü kapalı şekilde bekletin.
  3. Ertesi gün sulanmış kabakları ocakta 15-20 dk pişirin.
  4. Tencerede kalan suyuyla beraber tepsiye dizin.
  5. 1 su bardağı şekeri tavaya alıp kısık ateşte şekerler tamamen erinceye 1 su bardağı ılık su ekleyip karamelize yapıyoruz .
  6. Yaptığımız karameli tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerine gezdirip fırına atıyoruz.
  7. Fırında yaklaşık 15-20 dk fırında pişiriliyor.
  8. Fırından çıkan kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır.
  9. Tahin veya cevizle servis edilir. Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder