Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kg buğday unu

    Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, sıvı yağ, maya, toz şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
  • Azar azar un ekleyip yoğuruyoruz.
  • 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölüp yuvarlıyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıt serip tepsiye döküyoruz.
  • Fırının altına bir kase su koyuyoruz.
  • Fırında 165 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz. Çıkarınca.
  • Üzerini sofra bezi ile sarıp 50 dakika dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder