26 Aralık 2023 Salı
Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi
Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör bisküvi (150 g)
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
- 1 kg bal kabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabağımızı soyup, küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine şeker, su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve ocakta yumuşayıncaya kadar yaklaşık 50 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuduktan sonra robottan geçiriyoruz.
- Muhallebi için; tereyağı hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz.
- Ardından ocağa alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız.
- Daha sonra koyulaşıp kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp tereyağı ekliyoruz.
- Yağ eriyene kadar tekrar karıştırıyoruz.
- Bisküvimizi robottan geçiriyoruz.
- Kuplarımızın tabanına bir yemek kaşığı bisküviden koyup, muhallebimizi bölüştürüyoruz.
- Muhallebimiz soğuduktan, sonra üzerine pasta sıkma torbasıyla kabağı sıkıyoruz.
- Tatlımızı oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Sonra, arzuya göre tahin ve cevizle servis yapıyoruz
Çıtır Çıtır Enfes Elmalı Kurabiye Küp Dilimli Tarifi
Çıtır Çıtır Enfes Elmalı Kurabiye Küp Dilimli Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 250 gram margarin
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (Olmazsa da olur)
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 su bardağı
İç harcı için
- 4 elma
- 6-7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz (Olmazsa da olur)
Üzeri için
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Çıtır Çıtır Enfes Elmalı Kurabiye Küp Dilimli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalarımızı güzelce yıkayıp soyalım daha sonra küp küp doğrayalım.
- Doğradığımız elmaları tencereye alıp orta ateşte çevirerek pişirelim.
- Elmaların kararmaması için ilk başta biraz limon sıkabiliriz ben elmaların kararmasından hoşlanmıyorum şekeri de daha sonra koyuyoruz ki yanmasın.
- Elmalar diriliğini kaybettiğinde şekeri ekleyip 10 dk daha pişirerek karamelize edelim karışımı.
- En son tarçın ve ceviz ekliyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur karışımı için olan malzemeleri bir kaba koyup yoğuralım. Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamda olmalı. 5 dk dinlendirmek yeterli.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz biraz daha küçük olabilir daha ince bir hamurumuz olur ki bu tercihim çünkü ben ince hamurlu bol içli kurabiye seviyorum.
- Bezelerimizi yuvarlak şekilde açıyoruz kalınlık isteğe bağlı tabii. Biraz da kabaracak.
- Elma harcımızdan bir tatlı kaşığı ortasına koyup hamuru ikiye katlıyalım. Basitçe kenarlarını bastırıp tepsiye alalım. Şekil farklı olabilir, ben çabuk olması için bu şekilde yapıyorum. Tarifden 36 adet kurabiye çıkıyor iki tepsi oluyor.
- Kurabiyelerimizi 170 derece fanlı programda 25 dk pişiriyoruz. Süre değişebilir. Fanlı program da olmayabilir bu yüzden üzeri renk alıncaya kadar pişirebiliriz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip ( çay süzgeci kullanıyorum) servis edebilirsiniz. Açıkçası ben fırından ilk çıktığında çok seviyorum 🫠yemek zor olsa da o tadı daha çok seviyorum
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)