Yemek tarifleri - Kivili İrmikli Sütlü Tatlı

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzerine :
  • 5 adet kivi
  • 1 paket kivili jöle
  • 2, 5 su bardağı kaynar su

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sütü, irmiği ve şekeri ekleyip karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  2. Koyulaşınca içine vanilya ve yağı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sudan geçirilmiş tart kalıbına dökelim .
  3. Sıcaklığı çıkınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.
  4. Ardından kalıbı servis tabağına ters çevirip dilimlenmiş kivi dilimlerini sıralayalım.
  5. Ayrı bir kapta kivili jöle sıcak suyu ekleyip karıştırın ve 5 dakika boyunca sürekli karıştırdıktan sonra meyvelerin üzerine dökelim.
  6. Bu şekilde de biraz buzdolabında bekletelim ardından dilimleyerek servis yapın.

Yemek tarifleri - Siyah Havuç Salatası (Enfes Lezzetiyle)

Siyah Havuç Salatası (Enfes Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy siyah havuç
Sosu için;
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Siyah Havuç Salatası (Enfes Lezzetiyle) Tarifi Yapılışı

Harika rengiyle ve enfes tadıyla lezzetli bir havuç salatası.
  1. Havuçların kabuğunu kazıyıp, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. Sos için bütün malzemeyi bir kase içinde karıştırın ve havuçlarla buluşturun.
  3. Salata tabağına alın ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. AFİYETLER OLSUN.

Yemek tarifleri - Patatesli Sulu Köfte

Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 gr dana kıyma
  • 2 dolu yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Pişirirken;
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet patates
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler dilerim.
  1. Köfte için bütün malzemeleri güzelce yoğuralım.
  2. Misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verelim.
  3. Tencereye küp doğranmış soğan ve yağı alıp kavuralım.
  4. Salçayı da ekleyip biraz kavurduktan sonra küp doğranmış patatesleri ekleyelim.
  5. 1 dakika sonra sıcak suyu ilave edelim.
  6. Kaynar gelince köfteleri tencereye alalım ve kapağı hafif açık şekilde pişmeye bırakalım.
  7. Suyunu göz kararı ayarlayalım.
  8. Standart boyda bir çaydanlık sıcak su yeterli geldi. 25-30 dakika pişmesi yeterli.
  9. Köfteler piştiğinde servis için hazırdır.
Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Tavuklu Patates Sandal

Tavuklu Patates Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 adet tavuk göğüsü
  • 1 kavonoz garnitür
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su kekik, pulbiber, karabiber, köri
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Tavuklu Patates Sandal Tarifi Yapılışı

Öncelikle patatesleri soyup dik biçimde keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım biraz tuz serpip kızgın yağda kizartalim.
  1. Tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı şeklinde keselim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları hafif yağda rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Üzerine kestiğimiz tavukları ilave edelim.
  4. Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra garnitürü ekleyelim.
  5. 1- 2 dk çevirdikten sonra salça ve suyu ekleyip karıştıralım.
  6. Baharatları da ilave edip hafif ılımasi için bekletelim.
  7. Kızarmış patatesleri borcama dizelim ve içlerini  tavuklu harç ile dolduralım.
  8. Üzerlerine rendelenmiş kaşar ekleyip 180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin🤗

Yoğurtlu Turp Salatası - Yemek tarifleri



Yoğurtlu Turp Salatası Nasıl Yapılır?                                                          

Malzemeler
  • 2 adet turp
  • 2 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Öncelikle turp ve havucu soyarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
  2. Geniş bir kasede süzme yoğurt, normal yoğurt ve tuzu çırpalım.
  3. Rendelenmiş havuç ve turpları ekleyerek karıştıralım.
  4. Servis tabağına aldığımız salatamızı dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim

iPhone 8 ve 8 Plus

Telefonlar Aerospace sınıfı alüminyum ve camın üzerinde 7 kat bir işlem görmüş. Apple'ın açıklamasına göre yeni iPhone'larda bir telefondaki en dayanıklı cam kullanılmış. Suya ve toza dayanıklılar.iPhone 8'de 4.7 inç'lik, iPhone 8 Plus'ta ise 5.5 inç'lik Retina HD ekran yer alıyor.Telefonlara güç veren A11 Bionic oldukça yetenekli. A11'de 6 çekirdek bulunuyor. İki çekirdeğin performansı A10'dan %25, diğer dört çekirdeğin performansı da %30 daha fazla.ununla birlikte telefonlarda Apple tasarımı özel GPU yer alıyor. A10'dan %30 daha fazla GPU performansı sunuyor.iPhone 8'in arkasında 12 MP'lik tek ana kamera bulunurken, iPhone 8 Plus'ta 12+12 MP çift kamera var. Açıklamalara göre yeni renk filtresi, sensörler ile birlikte kameralar mevcut modellere göre daha detaylı fotoğraflar çekiyor.Apple tasarımı ISP var. Bu sayede piksel işleme performansı daha yükseltilmişken, düşük ışıkta otofokus yapılabiliyor.iPhone 8 şimdiye kadar bir akıllı telefonda en yüksek kalitede video yakalama özelliğine sahip. 240 FPS'de 1080p. iPhone 8 Plus ile daha doğal bokeh etkisi sunuyor. iPhone 8 Plus'ta yeni Portrait Lighting özelliği var. Bir portredeki ışığı değiştirmeye, filtre yerine değişiklik yapmaya izin veriyor.Kameralar artırılmış gerçeklik yeteneğiyle dikkat çekiyor. Bu sayede gerçek mekanlarda oyunlar oynayabilir, hatta telefonları havaya tuttuğunuzda takım yıldızlarının isimlerini görebilirsiniz.iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ta kablosuz şarj özelliği bulunuyor.iPhone 8 teknik özellikler

Boyut: 138.4mm x 67.3 x 7.3 mm
Ağırlık: 148g
4.7-inç LCD, 1334 x 750 çözünürlüklü ekran, 326 ppi ve 625 cd/m2 max parlaklık (Retina HD ekran)
6 çekirdek A11 Bionic çip, 64-bit mimari, sinirsel motoru, ve M11 hareket yardımcı işlemcisi
2GB RAM (onaylanmadı)
64GB ve 256GB depolama seçenekleri
Kamera: 12-megapiksel iSight kamera, f/1.8 diyafram aralığı, optik görüntü sabitleme, altı-element lens 7-megapiksel FaceTime kamera, f/2.2 diyafram aralığı
Touch ID parmak izi sensörü Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi, MIMO
LTE Advanced
Bluetooth 5.0
iOS 11
Apple EarPods, Lightning port
AirPods desteği
IP67 sertifikası, su ve toza dayanıklı
Pil: 14 saat (konuşma süresi), 12 saat (internet kullanımı), 13 saat (video oynatma), 40 saatten fazla (ses çalma) hızlı şaj desteği – 30 dakikada %50 şarj
Qi kablosuz şarj iPhone 8 modeli 15 Eylül’de ön siparişe açılacak. Cihazın genel satışı ise 22 Eylül’de başlıyor. İşte fiyatları;Apple iPhone 8 64 GB: 699$
Apple iPhone 8 256 GB: 849$ iPhone 8 Plus teknik özellikler 

Boyut: 158.4mm x 78.1 x 7.5 mm
Ağırlık: 188g
5.5-inç LCD, 1920 x 1080 çözünürlüklü ekran, 401 ppi (Retina HD ekran)
Altı-çekirdek A11 Bionic çip, 64-bit mimari, sinirsel motor, ve M11 hareket yardımcı işlemci
3GB RAM (onaylanmadı)
64GB ve 256GB dahili hafıza
Kamera: dual-lens 12-megapixksel geniş açılı kamera, f/1.8 diyafram aralığı ve12-megapiksel f/2.8 diyafram aralıklı kamera, 2x optik yakınlaştırma, optik görüntü sabitleme
7-megapiksel FaceTime kamera, f/2.2 diyafram aralığıDevamı 

Touch ID parmak izi sensörü
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi, MIMO
LTE Advanced
Bluetooth 5.0
iOS 11
Apple EarPods, Lightning port
AirPods desteği
IP67 sertifikası, su ve toza dayanıklı
Pil: 21 saat (konuşma süresi), 13 saat (internet kullanımı), 14 saat (video oynatma) 60 saat (ses çalma) hızlı şaj desteği – 30 dakikada %50 şarj
Qi kablosuz şarj iPhone 8 Plus modeli 15 Eylül’de ön siparişe açılacak. Cihazın genel satışı ise 22 Eylül’de başlıyor. İşte fiyatları;

Aşk keki-Yemek tarifleri

Aşk kekiAşk keki tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Dilediğiniz renkte gıda boyası                                                                                                      Aşk keki hazırlanışı
  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın, ardından tüm malzemeleri ilave edin. Son olarak gıda boyasını da ekleyerek biraz daha çırpmaya devam edin. Hamurunuzu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pis¸irin.
  • Kek piştikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumasının ardından 2 cm kalınlığında dilimlere bölerek, her bir keki kalpli kalıpla kesin ve renkli kalpler elde edin.
  • İlk seferde keki elde ettiğiniz malzemeler ile yeniden bir kek hamuru hazırlayın. Diğer taraftan yeniden unlayıp, yağladığınız kek kalıbına dilimlediğiniz renkli kalpleri sıkı sıkı dizin ve kek hamurunuzu üzerlerine dökün. Yeniden 180 derece fırında 40 dakika pişirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun