Karın Kaslarınızı Güçlendirmek için Evde Yapabileceğiniz Egzersizler

Eviniz aslında karın kası çalışmak için mükemmel bir yer. Hayallerinizdeki karın kaslarına kavuşmak için önce kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Bu yazımızda, kasları güçlendirmekten, esnetmeye ve karın kası geliştirmeye dair her şeyi bulacaksınız.
Tek Taraflı Güç Merkezi
Vücudunuzun güç merkezini tek bir noktaya çekmek, karın kası çalışmak için harika bir egzersiz türü. Bu egzersiz için gerekli hareketleri üçer tur yapın.
  • Dumbbell Renegade Rows: Plank pozisyonu alın fakat ellerinizle değil,  dumbbell’larla yerden destek alın. Elinizdeki dumbbell’ları sağa ve sola hareket ettirin, bu hareketi 20 kez tekrarlayın.
  • Single-Arm Dumbbell Overhead Press with a twist: Ayağa kalkın, ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. İki elinize dumbbell alın ve ellerinizdeki dumbbell’ları yukarıya doğru kaldırıp indirin. Sol ve sağ kol için bu hareketi 20 defa yapın.
  • Split squat: Alçak bir bench sehpasına sırtınızı dönün. Sağ ayağınızı arkanızdaki bench’e yerleştirin. Diğer ayağınızı ise dizden kırın. Vücudunuzla ileri doğru bir hamle yaparak bench’deki ayağınızı yere dik şekilde uzatın. Yükselerek başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu hareketi yaparken ellerinize dumbbell alarak karın kaslarınızın güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu egzersizi 8 defa tekrarlayın.
Dengeleyici Egzersizler
Şimdi bahsedeceğimiz egzersizlerle, vücudunuzun birçok kas grubu çalışacak. Yüzlerce cruch egzersizine göre kaslarınız çok daha fazla yanacak. Egzersizleri üç tur tekrarlayın.
  • Lying Bicycle Crunches with Overhead Dumbbell: Yere yatın, ellerinize dumbbell’ları alın ve omuz hizanıza getirin. El bileklerinizin yukarı baktığından ve yere değmediğinden emin olun. Ardından ayaklarınızı yerden kesin fakat çok fazla kaldırmayın. Ayaklarınızı teker teker karnınıza çekin. Bu hareketi 20 kez tekrarlayın.
  • Push-Ups: Bu hareket hemen hemen hepimizin alışık olduğu şınav hareketidir. 10 tekrar yapmanız yeterli.
  • Side Plank: Kaslarınızı en çok çalıştıran bir diğer hareket ise yan plank egzersizi. Bu egzersizde bütün vücudunuzun olabildiğince gergin olduğundan emin olun ve bir dakika boyunca yan plank egzersizini yapın.
Ayakta Gerçekleşen Karın Kası Egzersizleri
Karın kası çalışmak için yapılan egzersizler, oturarak veya yatarak yapılan hareketlerle sınırlı değildir. Güçlü karın kasları için ayakta uygulayacağınız hareketlerle hızlıca kas kütlenizi artırabilirsiniz. Egzersizleri üç tur yapın.
  • Dumbbell Chops: Tek bir dumbbell’i iki elinizle tutun. Elinizdeki dumbbell değil, bir tenis raketiymiş gibi dumbble’ı aşağıdan yukarı doğru çapraz bir şekilde kaldırın. Dumbbell aşağıdayken bacaklarınızı esnetmeye özen gösterin. Bu egzersizi 20 defa tekrarlayın.
  • Plank Knee: Plank pozisyonu alın. Kollarınızı dirseklerinizden kırmadan, gergin olmasına özen gösterin. Bacaklarınızı karnınıza çekerek hareketi tamamlayın. Her bir bacak için 20 defa uygulayın.
  • Forward Lunge: Ayakta ve düz bir pozisyonda durun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sağ bacağınızı öne atın ve dizden 90 derece kırın. Ardından hızlı bir şekilde bacak değiştirin ve sol bacağınızı öne atın. Sekiz defa tekrarlayın.
Esnetmeye Yönelik Egzersizler
Buradaki egzersizler, vücudunuzu ileri doğru esneterek, karın kası bölgesinin daha stabil hale getirmeye çalışır. Hareketleri üç tur yapın.
  • Superman: Sırt üstü yere yatın. Kollarınızı öne doğru uzatın, sağ bacağınız havadayken sol kolunuzu kaldırın ve sol bacağınız havadayken sağ kolunuzu kaldırın. Egzersizi 20 kez tekrarlayın.
  • Forearm Plank: Normal plank pozisyonudur. Kalçanızı çok yukarıda veya çok aşağıda tutmayın. Vücudunuzun gergin olduğundan emin olun bu egzersizi 1 dakika boyunca uygulayın.

AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi

AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet tavuk baget
  • 5 yemek kaşığı süt (dilerseniz yoğurt da kullanılabilir)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için uygun bir kapta süt, sıvı yağ, sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştıralım.
  2. Tavuk bagetlerimizi yıkayıp suyu süzüldükten sonra üzerlerine bıçak ile kesikler atalım. Böylece içi daha güzel pişecektir.
  3. Fırın tepsisine sar pişir’i açalım.
  4. Tavuk bagetlerin her yerine gelecek şekilde sosa bulanmasını sağlayalım ve tepsiye yan yana sıralayalım.
  5.  Artan sos olursa onu da tavukların üzerine gezdirebilirsiniz.
  6. Sar Pişir’i tavukların üzerine kapatarak kenarlarından sıkıca kapatalım. Tavuğumuz kendi buharında lezzetini dışarı vermeden pişsin :)
  7. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 45 dakika pişirelim.
  8. Pişen tavuk bagetlerimizin üstünü açalım ve üzerleri kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim.
  9. Nar gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi

Fırında Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet küçük boy domates
  • 7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1, 5 su bardağı soğuk su

Fırında Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

Patlıcan, yüksek demir içeriğine sahiptir. Aynı zamanda lif, B vitaminlerini, C vitamini, K vitamini, E vitamini, potasyum, bakır, magnezyum, manganez, kalsiyum, folik asit ve fenolik asit içerir. Antioksidan yönünden en zengin gıdalardan biridir.
Patlıcanın içerisinde tiyol yani bir çeşit kültürlü maddeler ve nikotin adı verilen bir madde içerir.
Patlıcanda renk önemli kalite unsurudur.
Genelde koyu mor renkte, uzun, silindirik patlıcanlar yemek yapımı için tercih edilir.
Közlenerek, turşu yapılarak, haşlanarak, kızartılarak tüketilen patlıcan kendisine has lezzete sahip bir meyvedir. Meyvedir çünkü botanik bilimde çekirdekleri olduğu için patlıcan bir meyve bölümüne aittir.
Patlıcan, sindirim sistemini rahatlatır. İçerisinde bulunan nikotinden dolayı sindirimi etkinleştirir. Kabukları lif içerdiği için tamamen kabukları soyulmadan tüketilmesinde fayda vardır.
Patlıcan, karaciğere, beyne, kalp sağlığına, kansızlığa iyi gelen faydalı bir besin maddesidir.
Vücutta biriken toksinlerin ve bazı zararlı enzimlerin atılmasını sağlar.
Az kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilen bir gıda maddesidir.
Çiğ olarak tüketilmemelidir. Aşırı miktarda tüketildiğinde ise solanin adı verilen alkaloid madde vücuda zarar verir.
Patlıcanın kendisinin faydası olduğu gibi suyu da çok faydalıdır; fakat bekletilirken açığa çıkan su yemekte kullanmak tercih edilmez.
Suyu, sağlıksal problemlerde kullanıma uygundur.
Kabuğu sert değil de hafif bir elastikiyete sahip olan patlıcanlar tercih edilmelidir.
Üzerinde lekeler olanlar tüketime uygun değildir.
Sap kısmı yeşil olmalıdır ve rengi de koyu mor olmalıdır 🍆
Zirai ilaçlara maruz kalınabileceği unutulmamalıdır, bu yüzden sirkeli suda bekletmekte fayda vardır.
Közlenmiş veya haşlanmış 100 gram patlıcan 17 kcal, kızartılmış 100 gram patlıcan 148 kcal’dir.
Patlıcana alerjisi olanlar ve fazla tüketimi yarardan çok vücuda zarar verir. Böbrek rahatsızlığı olanlar ve safra kesesi rahatsızlığı olanlar, patlıcan tüketiminden kaçınması gerekir.
Patlıcan, içerisinde bulunan skopoletin adı verilen madde sayesinde serotonin hormonunun salgılanmasını arttırır.
Bu yüzden belki çok sevilerek tüketiliyor 😍
Salça soslu, soğanlı, patatesli, fırında patlıcan yemeğimin işte detayları :
  1. Öncelikle patlıcanlar suyla yıkandıktan sonra alacalı olacak şekilde bıçak yardımı ile kabuklarından soyularak, sirkeli su dolu derin bir kaba alınır.
  2. Kabukları soyulan patlıcanlar kalın olarak yuvarlak halkalar şeklinde doğranır ve sirkeli suda, sarımtrak bir su salana kadar 5 dakika bekletilir.
  3. Patlıcanlar suda bekletilirken o sırada patates, soğan ve domatesler doğranır.
  4. Sonrasında patlıcan parçaları sirkeli su dolu kaptan el ile sıkılarak suyundan iyice süzdürülerek başka kuru ve temiz bir kaba aktarılır.
  5. Geniş bir tava ocağın büyük bölümüne koyularak, içerisine sıvı yağ ilave edilir ve patlıcanlar birkaç dakika kızartılır. Fırınlanacağı için çok kızartılmamalıdır.
  6. Kızartılan patlıcan parçaları küçük fırın tepsisine dizilir.
  7. Fırın tepsisine dizilen patlıcan parçalarının üzerine doğranmış kuru soğan parçaları serpilerek her yere eşit gelecek şekilde ilave edilir.
  8. Soğanların üzerlerine doğranmış patates parçaları dizilir.
  9. Patates parçalarının üzerine de dilimlenmiş domatesler sırası ile dizilir.
  10. Kat kat düzgün bir şekilde fırın tepsisine dizilen sebzeler için baharatlı salça sosu hazırlanır.
  11. İlk olarak sarımsaklar kabuklarından soyularak yıkanır ve rendelenir, bir kaseye aktarılır.
  12. Sonra üzerine salça ilave edilir.
  13. Ardından tuz, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve kuru nane ilave edilir.
  14. Son olarak da zeytin yağ ve soğuk su ilave edilerek güzelce karıştırılarak sos hazır hale getirilir.
  15. Hazırlanan sos, fırın tepsisine dizilen sebzelerin üzerine kaşık yardımı ile gezdirilerek her yerine gelecek şekilde dökülür.
  16. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst fansız ayarda 30 dakika süresince pişirilir.
  17. Piştikten sonra yemek tepsisi fırından çıkarılarak soğuması için birkaç dakika bekletilir.
  18. Ilındıktan sonra servis tabaklarına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Kornişon turşu
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1, 2 yaprak marul
  • Tuz, zeytinyağ, limon

Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Börülceler yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.
  2. Sebzeler ve kornişon turşu ince ince doğranır.
  3. Soğuyan börülcelerin üzerine doğradığımız sebzeler ve kornişonu ilave edelim, mısırı ekleyelim son olarak tuz, zeytinyağ ve limonu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Gerdan Çorbası Tarifi

Gerdan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuzu gerdan (yaklaşık 600 g)
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • kırmızıbiber
  • tuz

Gerdan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuzu gerdanı yıkayalım, varsa üzerindeki kemik kırıklarını da temizleyelim.
  2. Düdüklü tencereye alalım ve üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ekleyerek ocağa alalım.
  3. Etleri düdüklü tencerede 20 dakika haşlayalım.
  4. Düdüklü soğuduktan ve kapağını açtıktan sonra, dikkatlice etleri kemiklerden sıyırıp bir kaseye alarak didikleyelim.
  5. Kalan suyu süzgeçten geçirip bir başka tencereye alalım.
  6. Et suyunun üzerine sıcak su ilave ederek çorbamızın suyunu yaklaşık 2 lt ye tamamlayalım.
  7. İçerisine 1 çay bardağı tel veya arpa şehriyeyi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  8. Şehriyeler yumuşayınca didiklenmiş etleri de ilave edelim.
  9. Diğer taraftan geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım.
  10. Hazırladığımız terbiyeye kaynamakta olan et suyundan çok yavaşça ekleyip bir taraftan da çırpıcı ile hızlıca karıştırarak terbiyeyi ılıtalım. Böylece yoğurtlu terbiyeyi kaynayan çorba ile buluşturduğumuzda çorbamız kesilmemiş olur.
  11. Güzelce karıştıralım ve bir iki dakika kaynatalım. Daha sonra ocağı kapatalım.
  12. Çorbanın tuzunu ayarlayalım.
  13. Çorbamızın sosu için 2-3 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Kırmızı toz biber veya pul biberi ekleyip kızdıralım.
  14. Sosu çorbanın üzerine gezdirip servis edelim.
Püf noktaları
  • Gerdan çorbası tarifinde  de tüm yoğurtlu çorbalarda olduğu gibi tuzu en son ilave ediyoruz. Haşlama suyuna da tuz koymuyoruz. Böylelikle yoğurdun kesilmesini önlüyoruz.
  • Benim oğlum et yemediği için ben eti en son aşamada tereyağını da gezdirmeden önce 1 kase çorba ayırıp sonra ilave ediyorum. Böylece hiç değilse suyundan faydalanmasını amaçlıyorum. Şehriye ilave etmemin nedeni de biraz çorbanın doyuruculuğunu artırmak. Dilerseniz şehriyesiz de hazırlayabilirsiniz.

Gerdan çorbası püf noktaları

  • Dilerseniz çorbanızın içerisine küçük küçük doğradığınız havuç, patates gibi sebzeler ekleyerek hem besin değerini hem de lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Yine tercihe bağlı olarak çorbanızın içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz.


Gerdan çorbası kalori

  •  1 porsiyon kuzu gerdan çorba yaklaşık olarak 330 kaloriye denk gelmektedir.

Yüksek Tansiyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüksek tansiyon yaygın bir sağlık sorunu. Herhangi bir belirti göstermeyebilir ve teşhis edilmesi zor olabilir. Fakat kalp krizi ve felç gibi oldukça büyük sorunlara yol açabilmesi de söz konusu. Sizler için kılavuz niteliğinde bir yüksek tansiyon rehberi hazırladık.
Yüksek Tansiyon Nedir?
Kan basıncı normal seviyelerin üzerine çıktığında tansiyonunuz yükselir. Damarlardaki kan, uzun bir süre damar duvarına basınç yapmaya devam ederse, damarların iç yüzeyine hasar verir. Bu da damarlarda tıkanmalara, genişlemere ve yırtılmalara sebep olabilir. Ülkemizde, 15 milyon kişide yüksek tansiyon görülüyor. Fakat bu hastaların arasında sadece yüzde 5-6’lık dilim etkin bir tedavi görüp sağlığına kavuşuyor.
Yüksek Tansiyon Belirtileri
Yüksek tansiyon belirtileri tam olarak açıklanamaz. Çünkü yüksek tansiyon sinsi bir hastalıktır; birçok kişi, tansiyonu yükselince vücudunda herhangi bir belirti hissetmeyebilir. Fakat yine de, enseden alına doğru yayılan bir baş ağrısı, baş dönmesi, kulak uğultusu, kulak çınlaması, burun kanaması, çarpıntı ve terleme gibi belirtilerin yüksek tansiyonun habercisi olduğunu söyleyebiliriz.
Tansiyon Neden Yükselir?
Yüksek tansiyon nedenleri tam olarak bilinmiyor. Fakat yapılan araştırmalarla birlikte en güçlü kanıtlar obezite, egzersiz yapmama, yağlı yiyecekler tüketme, fazla tuz tüketimidir. Ayrıca yaşın ilerlemesiyle birlikte de yüksek tansiyon sorunu sıklıkla yaşanabilir.
Tansiyon Nasıl Düşürülür?
Yüksek tansiyona ne iyi gelir ve yüksek tansiyon nasıl düşürülür diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Limonlu su: En çok tercih edilen yöntemler biri limonlu su... Eğer tansiyonunuzu düşürmek istiyorsanız limonlu su içebilirsiniz.
Soğuk su ile duş almak: Soğuk su sinirlerinizi uyandırarak tansiyonunuzun düşmesine yardımcı olur. Ancak dikkatli olmak gereken bir nokta var: Suyun aşırı soğuk olmamalı. Duş alırken ılıktan soğuğa doğru geçiş yapmalısınız.
Nar suyu: Nar suyu, yüksek tansiyon dengeleme konusunda birebirdir.
Tuzsuz ayran: Ayran veya yoğurt tansiyon düşürme konusunda oldukça etkilidir. Fakat hiçbir şekilde tuz atmayın. Tuz yüksek tansiyonu tetikler.
Yüksek Tansiyonun Zararları
Yüksek tansiyon sorunu mutlaka kontrol altına alınmalı. Aksi takdirde uzun süreli hasarlara yol açabilir. Kalp damarlarına ve kalp kaslarına zarar vererek kalp krizi ve inme riskini doğurabilir. Hatta gözde bulunan kan damarlarınıza bile zarar vererek görme yetinizi kaybetmenize neden olabilir.
Yüksek tansiyon oldukça yaygın bir sorun. Her birey, kan basıncını periyodik olarak kontrol ettirmeli. Çünkü birçok tansiyon hastası, tansiyon hastası olduğundan bile haberdar değil. Eğer yüksek tansiyon sorununuz varsa mutlaka doktorunuzla görüşün.

OnePlus 7 Pro, Galaxy S10 Plus’a meydan okuyor!

İki hafta sonra yani 14 Mayıs tarihinde tanıtılacak olan OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro modelleri hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. OnePlus 7 Pro modelinin 90 Hz yenileme hızına sahip olan QHD+ çözünürlükte bir ekrana ve üç arka kameraya ev sahipliği yaptığını daha önce sizlere duyurmuştuk.
OnePlus CEO’su Pete Lau tarafından telefonun ekranı için “hızlı ve pürüzsüz” ifadelerinin kullanılmıştı. Ek olarak cihazın 750 Euro gibi bir fiyata sahip olacağının belirtilmesi ekran konusundaki beklentileri oldukça üst seviyeye çıkardı.

DisplayMate OnePlus 7 Pro’nun ekranına A+ puan verdi!

Akıllı telefon ekranlarını test ederek kıyaslayan DisplayMate, OnePlus 7 Pro’nun ekranına A+ puan vererek beklentilerin fazlasıyla karşılandığını gözler önüne serdi.  A+, DisplayMate tarafından cihazlara verilen en yüksek puan.Böylece cihazın Galaxy S10 Plus ve Google Pixel 3 ile aynı puanı aldığını ve yüksek kaliteli bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. DisplayMate cihaz hakkında hazırladığı detaylı raporu lansmanda yani 14 Mayıs’ta açıklayacak.
Ancak, öncesinde kısa bir bilgi paylaşıldı. Ekran renk doğruluğu, parlaklık ve kontrast değerleri konusunda oldukça başarılı. Yüksek piksel yoğunluğu sayesinde kullanıcılara oldukça net görüntüler sunulacağı belirtiliyor.