Kaşık Kaşık Çocukluk Hatırası Domatesli Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram makarna ( karşıya gelecek boy olsun)
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 7 tane ortaboy domates
  • 6 diş sarımsak
  • 3 tane biber ( acı )
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane ( damak zevkinize göre başka baharatlarda ekleyebilirsiniz)
  • Beyaz peynir

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve süzün.
  • Domatesleri soyun dörde bölün ve robottan geçirin.
  • Sarımsak ve biberleri ince ince dilimleyin.
  • Tencereye tereyağını alın erittikten sonra sarımsak ve biberleri ekleyin beraber biraz kavurun.
  • Ardından domates ve baharatlarını ilave edin 5 dakika orta kısık ateşte pişirin.
  • En son makarnayı ekleyin iyice karıştırın ve servis yapın.
  • Üzerine ufalanmış beyaz peyniri unutmayın gerçekten çok yakışıyor. Afiyet olsun😊.

Pamuk Poğaça Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta birinin sarısını üzerine ayırıyoruz
  • 1 paket yaş maya aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 büyük kase beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içine un hariç bütün malzemeleri koyup, güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğün de parçalar alıp beze yapıyoruz tezgahın üzerini hafiften unlayıp, bir merdaneyle hamurumuzu tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz elinizlede açabilirdiniz fazla büyütülmeyecek.
  • İçine peynir ve maydanoz karışımından koyup kenarları içe katlayıp rulo şeklinde katlıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam, çörek otu, pul biber, maydanoz serpip, 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun

Tel Şehriye Ve Yumurta İle Su Böreği Lezzetinde Tavada Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase istenilen peynir(ben tulum ve kaşar karıştırdım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye su ve tuz alınarak kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tel şehriyeler eklenip 5-10 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlandıktan sonra süzgece alınıp suyu tamamen süzülür.
  • Derin bir karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine 2 yumurta ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Uygun bir tavaya tereyağı alınıp eritilir.
  • Üzerine harcın yarısı boşaltılıp üzeri düzlenir.
  • Arası için tercih ettiğiniz peynir her yerine gelecek şekilde serpilir.
  • Kalan harç da üzerine boşaltılıp yaydırılır.
  • Kapağı kapatılarak kısık ateşte alt tarafı kızarana kadar pişirilir.
  • Sonra diğer tarafı da çevrilip aynı şekilde pişirilir. İster soğuk ister sıcak yenilebilen su böreği lezzetinde şipşak böreğimiz hazır👌🏻😋 afiyet olsun❤️.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 litre sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  • Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
  • Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.
  • Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirelerek ocaktan alınır.
  • Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
  • Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  • Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
  • Mercimek çorbası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Mantı Tadında Fırın Kabak Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta kabak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber kimyon

Üzeri için

  • 1 tas yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmız toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kapakları soyup doğrayın yıkayın. Suyunuzu süzün.
  • Üstüne unu yağı ekleyin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün.
  • 200 derece fırında pişirin fırından alın.
  • Servise tabağına alın.
  • Üzerine kimyon, tuzunu serpin.
  • Yoğurtlu sarımsağı dökün.
  • En üstüne yağı eritin.
  • Toz biber ekleyip altını kapayın.
  • En üstüne dökün.Servise hazır afiyet olsun

Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi

 



Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1,5 kilo patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük domates
  • 7 tane ince yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak kadar sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Patlıcanları kızartmak için; sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup kalınlığına göre ikiye üçe böler,parmak şeklinde hazırlarız.
  • Hazırladığımız patlıcanları tuzlu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra kızgın yağda kızartırız.
  • Bir tepsiye alırız, düzenli bir şekilde tepsiye dizeriz.
  • Üzerine patlıcanların acısını alması için bir yemek kaşığı şeker serpiştiririz.
  • Patlıcanların peşinden aynı şekilde doğradığımız biberleri de kızartmadan yağın içinde 2 döndürüp alırız.Biberleri en üstte kullanacağız.
  • Diğer tarafta pişirdiğimiz kuşbaşı etlerin içine ince kıyılmış soğanları ilave edip kavururuz.
  • İçine salçayı ve baharatları tuzu ilave ettikten sonra 2 bardak sıcak suyu ilave eder,tekrar 10 dakika kaynatırız.
  • Sonra bir kevgir yardımı ile etleri suyun içinden alarak patlıcanların üzerine eşit şekilde yayarız.
  • Sonra süsleme işine geçeriz.
  • Ay şeklinde doğranmış domatesleri yan yana dizeriz.
  • Aralarına az kızarmış biberleri dizeriz,son olarakta etlerden kalan suyu domateslerin üzerinden döker fırına veririz.
  • Domatesler pişince fırından çıkarıp servis yaparız. Afiyet olsun.

Taze Üzümlü Vişne Kompostosu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kase vişne
  • 1 kase çekirdeksiz üzüm
  • 1,5 litre su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3-4 tane karanfil

    Nasıl Yapılır?

  • Kompostoyu yapacağımız tencereye vişne ve üzüm tanelerini alalım.
  • Üzerine 1,5 litre suyu ,karanfil tanelerini ve şekeri ilave edelim.
  • Kaynayınca kısık ateşte vişneler hafif yarılıp yumuşayınca ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca buzdolabına koyarak soğuk buz gibi ister komposto olarak ister meyve suyu olarak tüketebilir siniz. Afiyet olsun. 

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...