Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi İçin Malzemeler 300 gram cherry domates 2 adet havuç 300 gram bebek patates 3 adet haşlanmış tavuk göğsü 6 adet köy biberi 2 adet kırmızı soğan 2 kepçe tavuk suyu Sosu için: 5 dal taze kekik 1 su bardağı zeytinyağı 1 adet misket limonu rendesi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3 diş sarımsak Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifinin Püf Noktası Patates ve havuçlar, diğer sebzelerden daha geç pişme özelliğine sahip oldukları için diğerlerinden ince ve küçük parçalara keserek pişirmekte fayda var. Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi Nasıl Yapılır? Sosun Yapılışı: Dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını, rendelenmiş misket limonu kabuğunu ve tüm baharatları bir kapta karıştırın. Sebze ve tavukların üzerine dökmek için kenarda bekletin. Tarifin Yapılışı: Tavukları bir tencerede temiz su ile haşlayın ve piştikten sonra kenara alın. Suyunu süz...

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi İçin Malzemeler 3 adet avokado 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilin 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı süt 80 gram eritilmiş bitter çikolata Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi Nasıl Yapılır? Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Bir mikser kabında veya derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü iyice ezin ve karıştırın. Tüm malzemeler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin. Bir kez daha tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine streç film çekip 1 saat buzdolabında bekletin. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.

Smoothie Kasesi (Bowl) Tarifi

Smoothie Kasesi (Bowl) Tarifi İçin Malzemeler 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 10-12 adet yaban mersini 6 adet çilek 1 tatlı kaşığı bal 1 yemek kaşığı chia tohumu Üzeri için: 15 adet yaban mersini 1 adet küçük boy muz 1 tatlı kaşığı chia tohumu 5-6 adet çiğ badem Smoothie Kasesi (Bowl) Tarifi Nasıl Yapılır? Süzme yoğurdu blenderın içine aktarın. Çileklerin sap kısımları çıkararak üzerine ekleyin. Ardından yaban mersini bal ve chia tohumunu ilave edin. Güzelce karıştırın. Karışımı bir kasenin içine alın. Muzu dilimleyin. Üzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle süsleyerek servis edin.

Un Çorbası Tarifi

Resim
;Malzemeler 5 yemek kaşığı un 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 litre su Yarım çay bardağı pirinç Tavuk bulyon 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber Un Çorbası Tarifi Yapılışı Hayırlı Ramazanlar  Yine lezzetli ve farklı bir çorba tarifi ile geldim. Yine lezzetli ve pratik bir tarif. Siz de kavrulmuş un kokusunu benim gibi seviyorsanız koşun tarife  Öncelikle tencerede unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kavrulunca suyunu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca bulyon, tuz ve pirinçi de ekliyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Tereyağı ve pulbiberi kızdırıyoruz. Servis ederken üzerine döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi

Resim
Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi İçin Malzemeler 7 tane salatalık (Körpelerinden ya da ince olanlarından olursa daha güzel oluyor. çekirdeksiz olursa süper olur) 1 yemek kaşığı dolusu tuz 2-3 diş sarımsak (Ezelim, rendeleyelim ya da incecik doğrayalım) Dolu dolu 2 yemek k. limon suyu 2 yemek kaşığı dolusu nar eksisi (Gerçek) 2 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı kadar karabiber 1 küçük çay bardağına yakın zeytinyağı Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi Yapılışı Selamlar  çok heyecanliyim marine domates tarifimden sonra yine gerçekten lezzeti anlatılmaz derecede güzel olan bir salatayla (ya da mezede diyebiliriz )geldim. Bazı lokanlatalarda minik tabaklarda geliyor ama gerçekten mutlaka denemelisiniz. Umarım tarifi herkese gösterebilme imkanım olur. Çünkü bu lezzeti denemenizi isterim. Bu yüzden bu tarifin öne çıkanlara eklenmesini her zamankinden çok isterim. başka türlü herkesler göremiyo...

Limonlu Muhallebili Kek Tarifi

Resim
Limonlu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 2 adet yumurta 1 çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Yarım çay bardağı fındık ya da ceviz içi 1 çay kaşığı silme tarçın 1 adet orta boy havuç rendesi ( Fazla suyunu sıkın ) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2-2, 5 su bardağı un ( Kontrollü ekleyin ) Muhallebisi için; 1, 5 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 1, 5 yemek kaşığı un Yarım yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı limon suyu Krema piştikten sonra; 1 paket vanilya 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım paket krem şanti ( krema soğuduktan sonra ) Limonlu Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı Kek için gerekli malzemeleri kullanarak kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek kek harcımızı elde edelim. Maksimum 25cmlik yağlanmış bir kalıba harcımızı döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Krema için vanilya, kremşanti ve limon kabuğu rendesi hariç bütün malzemele...

Çilek Kompostosu Tarifi

Çilek Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler 250 gr çilek 7 su bardağı su Yarım kabuk tarçın 4 karanfil 2 tane büyük limon tuzu Varsa 2 hibiskus çiçeği 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker Çilek Kompostosu Tarifi Yapılışı Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklayalım daha sonra tencereye alalım. Üzerine bütün malzemeleri ekleyip suyunu ilave edelim. Ben kolaylık olsun diye kaynar su koydum. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra ocağa koyup çilekler yumuşayana kadar kaynatalım. Daha sonra kompostoyu ılıyana kadar dışarıda oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğutalım. Soğuyan kompostoyu taneleriyle beraber dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Kompostoya hibiskus çiçeği eklemek zorunda değilsiniz arkadaşlar ama ben vücuda olan yararı ve kompostoya verdiği muhteşem renk için kullanmayı tercih ediyorum sizelere de tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?