Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi

  Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı erişte Üzeri için; 2 küçük boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 100 gram kıyma 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı mayonez Tuz Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı Erişteyi tuz eklenmiş suda makarna haşlar gibi haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavaya yağ ekleyip ay şeklinde doğradığınız soğanları karamelize olana dek kavurun. Burdaki püf nokta soğanları iyice karamelize olmasıdır. Soğanlar karamelize olunca kıymayı da ekleyelim. Kıyma da piştikten sonra toz kırmızı biberini ekleyebiliriz. Ayrı bir kasede mayonez yoğurt sarımsak ve tuz ekleyip çırpalım. Süzdüğünüz erişteleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız yoğurdu dökelim. Son olarak hazırladığımız kıymalı soğanlı sosu da üzerine döküp afiyetle yiyelim. 💕.

Fırında Sütlaç Tam Kıvamında Tarifi

  Fırında Sütlaç Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler 3 litre süt 2 su bardağı şeker Yarım çay bardağı pirinç 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya Üzeri için Tarçın Fırında Sütlaç Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı Sütü ve pirinci tencere koyun ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler piştikten sonra şekeri ve nişastayı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra blender dan geçirin ve ocaktan alın. Ocaktan alınan tencerenin içine vanilyayı ekleyin karıştırın. Isıya dayanıklı küçük kaselere pay edin ve tepsiye dizin. Tepsinin içini kaselerin yarısından biraz fazla su ekleyin. Üstü kızarana kadar fırında 200 derecede pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirerek servis yapınız.Afiyet olsun.

Dızmana Tarifi

Dızmana Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya Aldığı kadar un Üzeri için 1 kase yoğurt 1 kase kaymak (Hazır kaymak yada kaynattığımız sütten topladığımız kaymak kullanabilirsiniz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Dızmana Tarifi Yapılışı öncelikle hamuru mayalıyoruz sıvı yağ ve sütü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. İçine mayayı döküp karıştırıyoruz. Kaba göz kararı un eleyip tuz şeker ve mayayı ılık şu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yağladığımız borcama hafif bastırarak aralıklı diziyoruz Üzerine yoğurt kaymak sıvı yağ ve yumurta ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve üzerine dökerek yaydırıyoruz. Kaymağın yarısını ayırıyoruz fırından çıkınca üzerine sürüyoruz. 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yumuşak nefis bir poğaça tarifi afiyet ...

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

  Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler 125 gr tereyağ yada margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt Vanilya 1 paket kedi dili Çikolata sosu için: Yarım çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı dolusu un 2 yemek kaşığı dolusu nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1 yumurta sarısı 2, 5 su bardağı süt Üzeri için Kakao Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Yağı tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra şeker ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım. Borcamı ıslatıp kedi dillerini dizip muhallebiyi dökelim soğumaya bırakıyoruz. Bu arada da çikolatalı sosunu hazırlayalım bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. Sonra muhallebinin üzerine döküp yaydıralım. Soğuyunca buzdolabında 2 3 saat dinlendirelim servisten önce üzerine kakao serpelim servise hazır. Afiyet olsun.

Bereket Salatası Tarifi

  Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 göbek marul 1/4 kırmızı marul 1 küçük kereviz 1 yeşil elma 1 narın taneleri 1 çay bardağı bulgur 1 tutam zencefil 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi Sos için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı limon suyu Tuz Bereket Salatası Nasıl Yapılır? Bulguru yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süzün. Tuz ve zencefil ekleyip harmanlayın. Elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan jülyen doğrayın. Kararmaması için limon suyunun yarısını dilimlerin üzerine gezdirerek dökün. Marulun göbek bölümünden faydalanmak için parçalamadan ceviz büyüklüğünde ayırın. Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın. Geniş bir salata kasesine salata malzemesini harmanlayın. Sosu servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Lor Peynirli Top Börek Tarifi

  Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un1 yumurtaYarım paket kabartma tozuYarım su bardağı süt kreması3 çorba kaşığı süzme yoğurt60 gr margarinYarım çay kaşığı tuzİç malzeme: 2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz180 gr lor peyniri1 yumurta2 çorba kaşığı süzme yoğurt2 çorba kaşığı süt kreması1 tutam kişnişKarabiberÜzeri için: 1 yumurta sarısı Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır? Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, süt kreması, yoğurt, margarin ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için; sarımsağı ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kâsede karıştırın. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4?er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaşt...

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

  Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça) 30 gr tereyağı 2 soğan 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 2 yumurtanın sarısı Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır? Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin. Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin. Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın. Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?