Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çıtır Simit Tarifi

  Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler Hamur için malzemeler; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tane yumurta Yarım paket yaş maya 1.5 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 6.5-7 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak ölçülü koyalım) Üzeri için; 2 yemek kaşığı pekmez 1 çay bardağı su 1.5 su bardağı kavrulmuş susam bardak ölçüm 200 ml   Çıtır Simit Tarifi Yapılışı Bir kaba tüm malzemeleri alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve 1 saat üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında mayalandıralım. Mayalanan hamuru eşit şekilde 20 bezeye bölüp uzun şerit yapıp ikişer ikişer yuvarlayıp bükerek simit şekli verip tepsiye alalım. Yani 20 bezeyi ikişer tane kullanarak 10 tane simit elde edeceğiz. Simitlerimizi tek tek pekmeze batırıp ardından kavrulmuş susama bulayıp tekrar tepsiye alalım. 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Kesinlikle pişman olmayacağınız enfes bir simit tarifidir şimdiden den...

Kütük Pasta Tarifi

  Kütük Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 yumurta (Oda ısısında) 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 vanilya 1 kabartma tozu 1 fincanın yarısı ılık su yarısı limon suyu Krema 1 paket hazır pasta kreması 1, 5 bardak sütle çırplır Dinlenen keki ıslatmak için 1 bardak süt Üstüne fıstık veya siz ne varsa koyun ceviz fındık vs Arasına 3 tane muz Kütük Pasta Tarifi Yapılışı Önce yumurta ve şeker köpürene dek mikserle çırpılır. Sonra diğer kek malzemeleri eklenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır 170 derecede çok kızarmadan pişirilir. Fırından çıkan kek ılık, ken ayrı bir yağlı kağıt üstüne çevirerek fırından çıkan yağlı kağıt kekten ayrılır. Beklemeden ikinci yağlı kağıtla beraber uzun kısmından rulo yapılır bir kaç saat bu şekilde dinlendirilir. 1 paket hazır pasta kreması 1, 5 bardak sütle çırpılır. Dinlenen keki yavaşça açıp 1 bardak sütle ıslattım kremanın yarısını kekin üzererine yaydım. Üstüne fıstık damla çikolata serptim siz ne varsa koyun ceviz fındık ws. 3 tane muzu bütün ara...

Jöleli Muhallebi Tarifi

  Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi malzemeleri 1 lt süt 5 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 8 yemek kaşığı şeker 1 vanilya 1 tatlı kaşığı margarin 1 portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı aromasını seviyorum) Kalıba serpilecek 1 yemek kaşığı haşhaş Jöle 1 paket meyveli jöle 2,5 su bardağı su 8 kaşık şekerle pişecek Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı Önce kalıba haşhaş serpiştirdim. Jöleyi hazırlayıp kalıba döktüm dolaba koydum.👇👇👇. Sonra muhallebiyi hazırladım.Bütün malzemeyi süt, un, nişasta, şeker,portakal kabuğu rendesi tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynadıktan sonra vanilya ve 1 tatlı kaşığı margarin ekledim biraz ılındıktan sonra kalıba döktüm. Bu arada jöle dolapta 1 saat bekledi.Muhallebiyi de döktükten sonra son olarak tekrar dolaba koydum en az 2 saat bekledikten sonra servise hazır.

Şekerpare (25 Adet) Tarifi

  Şekerpare (25 Adet) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 125 gram tereyağı 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri 2,5 yemek kaşığı irmik 2 yumurta (1 tane sarısı üstüne) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 3 su bardağı un . Şerbet için ; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Şekerpare (25 Adet) Tarifi Yapılışı Şerbet için su, şeker ve limon suyu tencereye alınır ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır soğumaya bırakılır. Tereyağ irmik yumurta şekeri ekleyip iyice karıştıralım daha sonra vanilya kabartma tozu un ekleyip hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak. Şekil verip yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atalım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından aldığımız gibi bekletmeden soğuk olan şerbeti döküyoruz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😍.

Pannacotta Tarifi

  Pannacotta Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 2 çay bardağı şeker 6 yemek kaşığı mısır nişastası 1paket sıvı krema 1 paket vanilya Piştikten sonra bir paket toz krem şanti (isteğe bağlı) Üzeri için Çilek, vişne, orman meyvesi (tercih sizin ) Pannacotta Tarifi Yapılışı Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alalım kaynayana denk karıştıralım. Kaynayan tatlımızın altını kısalım 3-4 dk daha kaynasın. Ocaktan alalım. Mikserle karıştıralım 1dk (toz krem şantiyi ekleyelim) tercih sizin ekledikten sonra tekrar karıştıralım. Ardından hemen kuplara paylaştıralım soğumaya bırakalım. Tatlılarımızı servis ederken istediğiniz meyve soslarıyla renk katarak tatlandırabilirsiniz 🥰deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi

  Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 250 gram kıyma Sıvıyağ 1 adet soğan 1 adet yeşil ve kırmızı biber 1 adet domates Tuz Karabiber Toz kırmızı biber 4-5 dilim ekmek 3 adet patlıcan Üzeri İçin 1 diş sarımsak 1 kase yoğurt Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymayı kavuralım. Sıvı yağında küp küp doğranmış soğanı küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğranmış domatesi tuzunu ve baharatlarını ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim. Fırınlanmış kızarttığımız 4-5 dilim ekmeği servis kabına alalım. Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları yerleştirelim. Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Son olarak kıymalı harcı yoğurdun üzerine ilave ederek servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️.

Köfteli Patates Püreli Fırın Yemeği Tarifi

  Köfteli Patates Püreli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 6-7 adet haşlanmış patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Köfte için; 400 gr kıyma 1 adet yumurta Yarım çay bardağı galeta unu 1 adet soğan Tuz Karabiber Kimyon Toz kırmızı biber Sos için; 2 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su Tuz Üzeri için; Kaşar peyniri rendesi Maydanoz Köfteli Patates Püreli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı Derin bir kap içerisine haşlanmış patatesleri, süt, tuz ve tereyağını ekleyip patates ezici ya da çatal yardımı ile ezerek püre haline getirelim. Ardından püremizi fırın kabımıza boşaltalım ve  güzelce yayarak üzerini düzeltelim. Köfte için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon ve tuzu derince bir kaba alarak güzelce yoğuralım. Köfte harcından bir miktar alalım, elimizle yuvarlayarak şekillendirelim. Kızdırdığımız az miktarda yağda köftelerimizi çevi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?