Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram taze kadayıf
- 100 gram margarin
İçi için;
- 1 kase kırılmış ceviz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım.
- Margarin eritip kadayıfla karıştırılalım.
- Güveçlerin içini yağlayıp kadayıf koyalım düzleyelim.
- Üzerine ceviz koyup tekrar kadayıf ekleyip düzeltelim.
- 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
- Altını güzel pişirmeye çalışalım hamur kalmasın.
- Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Fırından çıkan tatlımın ilk sıcaklığı gidince şerbeti döküp 1-2 saat dinlendirelim.