Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram taze kadayıf
  • 100 gram margarin

İçi için;

  • 1 kase kırılmış ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

    Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım.
  • Margarin eritip kadayıfla karıştırılalım.
  • Güveçlerin içini yağlayıp kadayıf koyalım düzleyelim.
  • Üzerine ceviz koyup tekrar kadayıf ekleyip düzeltelim.
  • 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Altını güzel pişirmeye çalışalım hamur kalmasın.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Fırından çıkan tatlımın ilk sıcaklığı gidince şerbeti döküp 1-2 saat dinlendirelim.

Mısır Unlu Sebze Çorbası Tarifi

 

Mısır Unlu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mısır Unlu Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ eritip mısır ununu ekleyelim.
  • 2-3 dk kavurduktan sonra soğan, patates ve sarımsağı ekleyip soteleyelim.
  • 5 su bardağı suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra blenderdan geçirelim.
  • Tavaya sıvı yağ koyup kızınca üzerine kırmızı toz biber ekleyelim.
  • Çorbamızın üzerine dökelim 

Elma Soslu Mücver Tarifi

 

Elma Soslu Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet  yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet elma
  • Yarım limon
  • 2 tane karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın

    Elma Soslu Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalarımızı soyalım dilimleyelim, tenceremize ekleyelim.
  • Üzerine bir kabuk tarçın ,iki karanfil ve yarım limon sıkarak pişmeye bırakalım.
  • Patateslerimizi ve soğanı rendeleyelim üzerine un yumurta ve baharatları ekleyerek harmanlayalım.
  • Kızgın ya mücver gibi kaşık ile dökme yaparak pişirelim.
  • Ardından pişen sosunuz blenderdan geçirelim.
  • Sosa bandırarak mücverimizi tüketelim mücver severlerin çok beğeneceği bir tarif oldu.

Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça) Tarifi

 

Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 adet yumurta (2 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 1 kase ufalanmış peynir
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Poğaça hamuru için,yumurtaların 2 tanesinin sarısını ayırın, 2 yumurta akı, 1 tam yumurtayı,yoğurdu, sıvı yağ ı derin bir kabin içine alalım güzelce çırpalım.
  • Üzerine kabartma tozunu,tuzu ekleyip ,yavaş yavaş un ilave ederek,kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. ( hamurunuz katı olursa poğaçalar sert olur)
  • Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim. Bu arada bir kase peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp hazır edelim.
  • Hamurdan cevizden büyük bezeler yapalım, elimizle bastırıp ortasına peynirli harç koyup,iki kenarını üstte birleştirelim.
  • Bir çeşit olarakta, bezeyi bastırıp açıp, peynir koyup yarım ay şeklinde kapatalım,bezelerin birazını da bezenin ortasına peynir koyup ,top şeklinde poğaçalar yaparak yağlanmış tepsiye alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp, susam serperek ,önceden ısınmış 190 derecede ısınmış fırında, istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
  • Poğaçaları fırından alınca üzerini kapatalım yumuşacık kalsınlar.

Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri) Tarifi

 

Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri) Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 kg tavuk göğsü
  • ️4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️3 diş sarımsak
  • ️2 yemek kaşığı domates salçası
  • ️Tuz
  • ️Karabiber
  • ️Kimyon
  • ️Kırmızı toz biber
  • ️Nane
  • ️Kekik
  • ️Pul biber

    Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar fileto şeklinde kesilir.
  • Diğer malzemeler karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Tavuklar üzerine eklenip karıştırılır ve 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Streç film arasına alınır ve hava almayacak şekilde kapatılıp rulo yapılır. Dondurucuya gönderilir.
  • Pişireceğiniz zaman buzlu halde ince ince doğrayıp az yağla birlikte kızartabilirsiniz.
  • Çok lezzetli ve pratik bir tarif kesinlikle deneyin dondurucunuzdan eksik etmeyeceksiniz. 

Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç Tarifi

 

Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

6 adet sandviç için:

  • 600 gram tavuk göğsü
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber (isteğe göre miktar ayarlanabilir)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı teriyaki sosu
  • 6 adet sandviç ekmeği
  • Sürülebilir peynir
  • 9 dilim kaşar peyniri veya cheddar peyniri
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Kıvırcık marul
  • Mısır (isteğe bağlı)
  • Zeytin (isteğe bağlı)
  • Acı biber (isteğe bağlı)
  • Hamburger sosu (isteğe bağlı)
  • Acı sos (isteğe bağlı)

    Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları ince dilimleyip tuz, baharatlar ve sıvı yağla karıştırın.
  • Tavada pişirin, teriyaki sosunu ekleyip karıştırın.
  • Sandviç ekmeğinin altına krem peynir sürün, üzerine tavukları yerleştirin ve kaşar peyniri ekleyin. 180°c fırında peynir eriyene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın, domates, soğan, marul, mısır, zeytin ve acı biber ekleyin.
  • Üzerine hamburger sosu ve acı sos dökün, sıcak servis edin. 

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi

 

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı küçük doğranmış tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3-4 su bardağı su (kıvamına göre ekleyelim)
  • Tuz
  • Nane

    1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağımızda tavukları önden 5 dk pişirelim.
  • İçerisine unu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Salçasını ve suyunuda ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca içine şehriyesini ekleyip en son tuz nane koyup servis edelim🤤👌🏻
  • Kıvamı durdukça katılaşır suyla açabilirsiniz

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...