17 Mayıs 2020 Pazar

Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
  • Toz biber

Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
  2. İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
  3. Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
  4. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  5. Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  7. Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Püf noktaları;
  • Eğer sarımsak granülünüz yoksa patates ve soğandan sonra 1-2 diş sarımsak ilave  edebilirsiniz.
  • Bu çorbanın içerisine haşlanmış tavuk eti de çok yakışmaktadır. Dilerseniz sizler de içerisine ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder