Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 buçuk yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Kreması için ;
- 300 gram labne peynir
- 200 ml süt krema
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilek sos için;
- 500 gram çilek
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Taban için ilk önce bisküviler rondoda un olana kadar çekilir. Daha sonra yağ eklenir. Hamur hale gelince cup kek kalıplarına konulur.
- Bir çay bardağıyla bastırılarak düz bir zemin elde edilir. Bu tariften 12 adet çıkıyor. Daha sonra buzdolabında bekletilir.
- Kreması için, krema labne ve şeker mikser ile 10 dakika çırpılır.
- Yumurtalar kırılarak eklenir. Un ve nişasta da eklenir.
- Bisküviyi taban üzerine peynirli krema dökülür.
- Fırını 160 derecede çalıştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırına chess keklerimizi koyuyoruz. Tepsinin tabanının içine 3 bardak su koyuyoruz buharla pişmesini sağlıyoruz.
- Üzerleri hafif kızarana kadar hiç kapağı açmadan pişiriyoruz.
- Tencereye püre haline getirdiğimiz çileği koyuyoruz.
- 1 buçuk yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp çileğe döküp sos haline gelene kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
- Sosları piştikten sonra üzerine paylaştırıyoruz 3 4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebiliriz.
Afiyetleee 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder