23 Mayıs 2020 Cumartesi

Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 buçuk yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Kreması için ;
  • 300 gram labne peynir
  • 200 ml süt krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Çilek sos için;
  • 500 gram çilek
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta

Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Taban için ilk önce bisküviler rondoda un olana kadar çekilir. Daha sonra yağ eklenir. Hamur hale gelince cup kek kalıplarına konulur.
  2. Bir çay bardağıyla bastırılarak düz bir zemin elde edilir. Bu tariften 12 adet çıkıyor. Daha sonra buzdolabında bekletilir.
  3. Kreması için, krema labne ve şeker mikser ile 10 dakika çırpılır.
  4. Yumurtalar kırılarak eklenir. Un ve nişasta da eklenir.
  5. Bisküviyi taban üzerine peynirli krema dökülür.
  6. Fırını 160 derecede çalıştırıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırına chess keklerimizi koyuyoruz. Tepsinin tabanının içine 3 bardak su koyuyoruz buharla pişmesini sağlıyoruz.
  8. Üzerleri hafif kızarana kadar hiç kapağı açmadan pişiriyoruz.
  9. Tencereye püre haline getirdiğimiz çileği koyuyoruz.
  10. 1 buçuk yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp çileğe döküp sos haline gelene kadar pişiriyoruz.
  11. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
  12. Sosları piştikten sonra üzerine paylaştırıyoruz 3 4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebiliriz.
Afiyetleee 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder