Çok Kolay Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 50 gram un (5 yemek kaşığı kadar)
- 50 gram nişasta (Yaklaşık beş yemek kaşığı kadar)
- 1 fiske tuz
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilyalı puding tozu
- 100 gram şeker (Yaklaşık bir çay bardağı dolusu kadar)
- 1 tatlı kaşığı vanilyalı puding tozu
Pudingi için:
- 2 paket vanilyalı puding tozu (İçinden bir tatlı kaşı hamura konur)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çok Kolay Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle puding paketinde yazdığı gibi hazırlanır ve en son 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra soğumaya bırakılır.
- Üzeri kaymaklanmasın diye streç folyo ile kapatılır.
- Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.
- Yumurtaların beyazı bir fiske tuz ile hafif köpürene kadar mikserden geçirilir. Daha sonra şeker ilave edilir ve iyice köpürene ve şekerler içinde eriyene kadar mikserle karıştırılır.
- Daha sonra yumurta sarıları bir çatal yardımı ile hafif köpürtülür ve yumurta beyazlarına ilave edilerek sönmeden karıştırılır.
- Ayrı bir kapta un, nişasta, vanilyalı puding tozu elekten geçirilir ve köpüren yumurtalara ilave edilir.
- Daha sonra kek hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye güzelce yayılır ve önceden ısıtılmış fansız, alt ve üst ayarda 200 derecelik fırına verilir. Yaklaşık 13-15 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kek sıcakken üzerine yağlı kağıt serilir ve ters çevrilir.
- Üstte kalan yağlı kağıt dikkatlice ayrılır ve tekrar ters çevrilir.
- Kenarları, kuru olan yerler kesilir ve düzgün dik dörtgen kesilmiş bir kek elde edilir.
- Daha sonra yağlı kağıt ile beraber rulo halinde sarılır ve üzerinde bir bez örterek kendi halinde soğuması beklenir.
- Soğuyan kekimiz açılır ve soğuyan puding üzerine eklenir. Daha sonra 1-2 muz bütün halde pudingin üstüne konur ve kek güzelce sarılır.
- Sarılan kekin üzerine biraz daha puding dökülür ve hindistan cevizi üzerine serpilir. 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun :) Not:Kek hamuru tepsiye dökülürken tepsi büyüklüğünde güzelce yayılmasına dikkat edin. Ne kadar geniş yayılırsa o kadar iyi olur. Hamurum az geldi veya ince oldu diye düşünmeyin fırında iki kat kabarıyor. Ben hazır vanilyalı puding kullandım siz arzuya göre muzlu puding veya kendi yaptığınız pudingi içine kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder