Güneş Sistemi’mizden 1.250 ışık yılı uzaklıkta bulunan Kepler-88 isimli yıldızın yörüngesindeki yeni bir gezegen, gökbilimciler tarafından keşfedildi. Yeni keşfedilen gezegenin boyutu muhtemelen galakside eşi benzeri olmayan bir büyüklükte.
Dünya kütlesinin 300 katı olan yeni gezegen keşfedildi
Yıllardır Jüpiter’in en büyük gezegen olduğunun konuşulmasının ardından ilerleyen tekniklerle aslında konuşulduğu kadar da büyük olmadığı ortaya çıkmıştı.
Tam bu sırada gökbilimciler, Dünya’dan 1.250 ışık yılı uzaklıkta Kepler-88 isimli yıldızın etrafında yeni bir gezegen keşfetti. Bu gezegenin en büyük özelliği, kütlesel olarak Jüpiter’in 3 katı, Dünya’mızın ise 300 katı olması.
The Astronomical Journal’da yayınlanan yeni araştırmayla tanıştığımız Kepler-88 d isimli gezegen, önceden keşfedilmiş Kepler-88 isimli yıldızın etrafında dönüyor. Hawaii’de bulunan WM Keck Gözlemevi‘nde yapılan araştırmalar, Kepler-88 b ve Kepler-88 c isimli iki dış gezegene bir gezegenin eşlik ettiği fark edildi.
Devasa boyutuyla yeni bir keşfin yıldızı olan Kepler-88 d’nin izlediği yörünge diğerlerinden biraz farklı seyrediyor. Yeni keşfedilen gezegen, yörüngesinde dairesel değil eliptik bir şekilde hareket ediyor.
WM Keck Gözlemevi’ndeki bilim insanları, Kepler-88 d hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için gözlemlerin süreceği açıklamasını yaptı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder