28 Mayıs 2020 Perşembe

İtaltan Usulü Kremalı Limon Soslu Tavuk Göğsü Tarifi

İtaltan Usulü Kremalı Limon Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy tavuk göğüs
  • 30 gram kaşar peynir (Parmesanda olur )
  • 250 ml sıvı krema
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet limon
  • 5 6 dis sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı biberiye (Kurusu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( 2 kere kullanıcaz)

İtaltan Usulü Kremalı Limon Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsler yıkanır kurutulur büyükse 2 ye ayrılır.
  2. Tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber, kimyon ete güzelce sürülür.
  3. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alınır tavuk göğüsler az kızartılır mühürlenir.
  4. Tavuk göğüsler tavadan alınır borcama.
  5. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alınır rendelenmiş sarımsak ve soğan çok az kavrulur ( rendenin en küçük gözünde rendelenir)
  6. Sıvı krema soğanın sarımsağın üzerine dökülür ve kaynamaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir, biberiye, tuz, karabiber ( ne kaldıysa )
  7. Üzerine ilave olunur ve limon suyu dökülerek 2 dakika daha kaynatılır.
  8. Sosumuzu tavuk göğüslerimiz üzerine döküyoruz ve 180 190 dereceli fırında 20 -25 dakika pişmeye bırakıyoruz.Yanına istediğiniz fırını yapa bilirsiniz ben patates püresi yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder