İtaltan Usulü Kremalı Limon Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
İtaltan Usulü Kremalı Limon Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy tavuk göğüs
- 30 gram kaşar peynir (Parmesanda olur )
- 250 ml sıvı krema
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet limon
- 5 6 dis sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biberiye (Kurusu)
- 2 yemek kaşığı tereyağı ( 2 kere kullanıcaz)
İtaltan Usulü Kremalı Limon Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsler yıkanır kurutulur büyükse 2 ye ayrılır.
- Tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber, kimyon ete güzelce sürülür.
- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alınır tavuk göğüsler az kızartılır mühürlenir.
- Tavuk göğüsler tavadan alınır borcama.
- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alınır rendelenmiş sarımsak ve soğan çok az kavrulur ( rendenin en küçük gözünde rendelenir)
- Sıvı krema soğanın sarımsağın üzerine dökülür ve kaynamaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir, biberiye, tuz, karabiber ( ne kaldıysa )
- Üzerine ilave olunur ve limon suyu dökülerek 2 dakika daha kaynatılır.
- Sosumuzu tavuk göğüslerimiz üzerine döküyoruz ve 180 190 dereceli fırında 20 -25 dakika pişmeye bırakıyoruz.Yanına istediğiniz fırını yapa bilirsiniz ben patates püresi yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder