26 Mayıs 2020 Salı

Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi

Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr makarna (istediğiniz bir çeşit)
  • 10 adet mantar
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ̆
  • Tuz, karabiber, kekik hepsinden birer çay kaşığı koydum
Sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarna tuzlu suda haşlanır. Piştiğinde suyu süzülür ve kenera alınır.
  2. Mantar iri doğranır. Soğan, sarımsak, biberler ve havuç küçük küçük doğranır.
  3. Uygun bir tava ocağa alınır. Zeytinyağ dökülür ve ılk havuç eklenir 1 dk. Sotelenir.
  4. Daha sonra mantar ilave edilir ve yükse ateşte suyunu salmadan sotelenir.
  5. Bu şekilde yaparsak mantar diri ve lezzetli kalır.
  6. Mantarlarda renk değiştirdiğinde soğan ve sarımsak eklenir.
  7. 1 dakika sonra biber eklenir ve 2 dakika daha sotelenir.
  8. Bir yemek kaşığı tereyağ ilave edilir.
  9. Tereyağ eridiğinde salça eklenir ve 1 dakika kadar kavrulur.
  10. Uygun bir kaseye süt alınır ve nişasta eklenir güzelce çırpılır.
  11. Daha sonra süt sebzelerin üzerine dökülür.
  12. Ocağın altı kısık ateşe alınır ve sosun hafif koyulaşması beklenir.
  13. Daha makarna ilave edilir 1 dakika daha ocakta pişirip servise hazır edilir.
  14. Dilerseniz üzerine maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder