Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr makarna (istediğiniz bir çeşit)
- 10 adet mantar
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ̆
- Tuz, karabiber, kekik hepsinden birer çay kaşığı koydum
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarna tuzlu suda haşlanır. Piştiğinde suyu süzülür ve kenera alınır.
- Mantar iri doğranır. Soğan, sarımsak, biberler ve havuç küçük küçük doğranır.
- Uygun bir tava ocağa alınır. Zeytinyağ dökülür ve ılk havuç eklenir 1 dk. Sotelenir.
- Daha sonra mantar ilave edilir ve yükse ateşte suyunu salmadan sotelenir.
- Bu şekilde yaparsak mantar diri ve lezzetli kalır.
- Mantarlarda renk değiştirdiğinde soğan ve sarımsak eklenir.
- 1 dakika sonra biber eklenir ve 2 dakika daha sotelenir.
- Bir yemek kaşığı tereyağ ilave edilir.
- Tereyağ eridiğinde salça eklenir ve 1 dakika kadar kavrulur.
- Uygun bir kaseye süt alınır ve nişasta eklenir güzelce çırpılır.
- Daha sonra süt sebzelerin üzerine dökülür.
- Ocağın altı kısık ateşe alınır ve sosun hafif koyulaşması beklenir.
- Daha makarna ilave edilir 1 dakika daha ocakta pişirip servise hazır edilir.
- Dilerseniz üzerine maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder