Kremalı Ve Sarımsaklı Nefis Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 400 gram (1 paket) kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 iri diş rendelenmiş sarımsak
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1 kutu (200 ml) krema
- Tuz
- Bir avuç ince kıyılmış dereotu
Kremalı Ve Sarımsaklı Nefis Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ ile tereyağını bir tencereye alıp ısınınca küçük küçük doğranmış mantarları ilave edin.
- Mantarların kararmaması için yüksek ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmak püf noktası. Böylece hem kararmayacaklar hem de suyunu içine hapsetmiş olacağız.
- Mantarlar suyunu salmaya başlayınca rendelenmiş sarımsakları ekleyip suyunu tamamen çekene dek kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurduktan sonra yavaş yavaş suyu ekleyip bir yandan sürekli karıştırın.
- Ara ara karıştırarak 15-20 dk pişirdikten sonra ocağın altını kısıp kremayı ilave edin ve bir yandan karıştırın. Tuzunu da ekledikten sonra bir 5-6 dk daha pişirin.
- En son incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle çorbamız servise hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder