25 Mayıs 2020 Pazartesi

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim İçin Malzemeler

  • 14 adet irice dolmalık biber
  • 350 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç̧
  • 3 adet iri domates (robotta püre halinde çekilmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ (70 ml)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 iri diş ezilmiş sarımsak
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kapya biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz (normal dolu olsun)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
  • Yenibahar, kimyon, kırmızı toz biber
  • 1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
Sosu ı̇çin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim Yapılışı

👉🏻 lokum gı̇bı̇ kıvamda 👌🏻 etlı̇ dolma severler bu tarifimi mutlaka kaydetsin diyorum hanımlar😋Benı̇m tarı̇fı̇mle mutlaka deneyin💯Dı̇rek fırında pı̇şen dolma tarı̇flerı̇nı̇ sevmı̇yorum ben,, çünkü ı̇çlerı̇nde mutlaka dı̇ri kalıyor🙊😂 yumşacık olmuyor😉bu tarı̇fı̇mle dolma sevmeyen varsa onlar bı̇le hayran olacak dı̇yı̇p😁 tüm detayları ile aşamalara geçiyorum🎈.
  1. Soğan, maydanoz, domates, ayrı ayrı mutfak robotunda küçükçe kıyılır ve karıştırma kabına alınır.
  2. Pirinç ılık suyla bolca yıkanıp süzülür.
  3. Kapya biberi minikçe doğranır, tüm malzeme karıştırma kabında birleştirilip yoğurulur.
  4. Dolmalık biberlerin ağız kısımları bıçakla kesilip yıkanır.
  5. İçlerine doma harcından kaşıkla doldurulur( biberlerin ağız kısımlarından bir parmak boşluk bırakılarak doldurunuz) üzerlerine domates dilimleri ile kapak yapılır.
  6. Sosu hazırlanır düdüklü yada tencereye dizilmiş dolmalar üzerine sosu dökülür.
  7. ( ben düdüklüde pişiriyorum amc marka düdüklü tencere kullananlar için süre veriyorum, dolmamı 7 dakika pişirdim ve ocağı kapattım, düdüklüyü yarım saat sonra açtım lokum gibi olmuştu ve çıkarıp borcama dizdim).
  8. Dolmalar güzelce yumuşayana dek pişirilir. Herkes kendi kullandığı pişirme gerecine göre süresini ayarlasın.
  9. Pişip hazır olan dolmalar dikdörtgen büyük boy borcama dizilir.
  10. Tencere içinde kalan dolma suyundan 3-4 kepçe borcama taban kısmına dökülür .
  11. Dolmalar üzerine kaşıkla zeytinyağ gezdirilir ve önceden ısınmış alt üst ayar 215° fırının orta rafında üzerleri kızarana dek pişirilip servis edilir. Not: ben dolmalarımı 2 ayrı düdüklü tencereye dizip aynı anda pişirdim çünkü hepsi birden tek kaba sığmıyorlar,, sosunu da 2 kez hazırlayıp kullandım tencereler için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder