20 Mayıs 2020 Çarşamba

Örgü Tatlısı Tarifi

Örgü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 150 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçi için;
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu(yada ince bir dilim limon)

Örgü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır. Kaynadıktan sonra limon suyu(ince bir dilim limon) eklenir ve 20 dk daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. Karıştırılır.
  3. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamur 15 dk dinlendirilir.
  4. Ceviz büyüklüğünde beze alınıp tezgahın üzerinde el ile bastırılarak açılır.
  5. Kenarları bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında kesilir.
  6. Ortasına ceviz koyup kenardaki kesilen hamurlar örgü şeklinde içe kapatılır.
  7. Fırın tepsisine koyulur(tepsiyi yağlamanıza gerek yok)ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 3 dk bekletilip soğuk şerbet verilir.
  8. Tatlının altı şerbeti çekince ters çevrilir ve üstününde çekmesi sağlanır.  Yarım saat ters durması yeterlidir. En az 3 saat şerbeti çekmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun :)
Not;tatlının şerbetini vermeden önce tepside hepsini bir araya toplayın. Böylece daha çabuk ve daha eşit şerbet çekmiş olacaklar.
Çok lezzetli kıyır kıyır ağızda dağılan ve benim çok güvendiğim bir tarif. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. 🌸💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder