Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 700 gram kıyma
- 2 adet soğan rendelemiş (içine)
- Bir çay bardağı sıvı yağ (kıymalı iç harcına)
- 1 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- 2 adet soğan ( tepsiye)
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir çay bardağı sıvı yağ (üzerine)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı galeta unu ( ekmek te olabilir )
Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları şeritler halinde kesiyoruz, dört şerit kesip patlıcandan ayırıyoruz, bir patlıcandan üç tane çıkıyor büyüklüğüne göre.
- Tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz, kıymayı bir kabın içine alıp baharatları, galeta ununu, sarımsağı, yağını ve soğanı da ekleyip yoğuruyoruz, patlıcanların içini dikkatlice dolduruyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Aralarına soğan, domates, sivri biber koyuyoruz, 1 bardak ılık suda salçamızı eritiyoruz.
- İçine bir çay bardağı sıvı yağ koyup karıştırıyoruz, tepsimizin üzerine gezdiriyoruz, bir adet fırın kağıdını ıslatıp tepsimizin üzerini kapatıyoruz, 220 derece fırında 35-40 dk (fırına göre değişebilir ) pişiriyoruz ✨😊afiyet olsun hepimize.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder