18 Mayıs 2020 Pazartesi

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 700 gram kıyma
  • 2 adet soğan rendelemiş (içine)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ (kıymalı iç harcına)
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 2 adet soğan ( tepsiye)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir çay bardağı sıvı yağ (üzerine)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı galeta unu ( ekmek te olabilir )

Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şeritler halinde kesiyoruz, dört şerit kesip patlıcandan ayırıyoruz, bir patlıcandan üç tane çıkıyor büyüklüğüne göre.
  2. Tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz, kıymayı bir kabın içine alıp baharatları, galeta ununu, sarımsağı, yağını ve soğanı da ekleyip yoğuruyoruz, patlıcanların içini dikkatlice dolduruyoruz, tepsiye diziyoruz.
  3. Aralarına soğan, domates, sivri biber koyuyoruz, 1 bardak ılık suda salçamızı eritiyoruz.
  4. İçine bir çay bardağı sıvı yağ koyup karıştırıyoruz, tepsimizin üzerine gezdiriyoruz, bir adet fırın kağıdını ıslatıp tepsimizin üzerini kapatıyoruz, 220 derece fırında 35-40 dk (fırına göre değişebilir ) pişiriyoruz ✨😊afiyet olsun hepimize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder