21 Mayıs 2020 Perşembe

Sahur İçin Pofuduk Ekmek Tarifi

Sahur İçin Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1.5 bardak süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ufalanmış peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sahur İçin Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye yumurtayı kırın ve hafifçe çırpalım. Üzerine sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
  2. Sıvı yağ hariç geriye kalan tüm malzemeleri kaseye ekleyin ve malzemeler birleşinceye dek karıştıralım.
  3. Son olarak sıvı yağı da ekleyin ve spatula yardımıyla karıştıralım.
  4. Tost makinesi ısıtın ve bir fırçayla hafifçe yağlayalım.
  5. Kaşıkla karışımdan alarak tost makinesine yuvarlak bir pofuduk olacak şekilde dökelim.
  6. Tost makinesini açık halde tutarak her iki yüzünü de 7 dakika kadar pişirelim.
  7. Kahvaltılık pofuduklarınızı sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder